Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναρωτιέται αν είναι εγωιστικό να κάνουμε παιδιά τη σήμερον ημέρα και απαντά η ίδια στον εαυτό της

10.10.2023
Η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση αναρωτιέται αν είναι εγωιστικό να κάνουμε παιδιά τη σήμερον ημέρα και απαντά η ίδια στον εαυτό της
Με μια μακροσκελή ανάρτηση (σαν αυτές που συνηθίζει) θέλησε η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση να μοιραστεί σκέψεις και συναισθήματα που προκύπτουν από τα τελευταία, τραγικά γεγονότα που αντιμετωπίζουμε ως πλανήτης και ως είδος!

Η Εριέττα Κούρκουλου - Λάτση δίνει πολύ συχνά το «παρών» σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και το κάνει με κάθε τρόπο. Ένας από τους πιο αγαπημένους της (και πιο άμεσους) είναι τα social media.

Μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram η 30χρονη επιχειρηματίας και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζω΄ων (μεταξύ άλλων) καταθέτει πάντα την άποψή της για το κάθετί που συμβαίνει παίρνοντας θέση ακόμη και στα πιο περίπλοκα ζητήματα.

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της πρόσφατης επικαιρότητας, η Εριέττα Κούρκουλου Λάτση έθεσε το εξής ερώτημα καθώς μοιράστηκε μια φωτογραφία του γιου της, Νίκου.

«Είναι εγωιστικό να κάνουμε παιδιά την σήμερον ημέρα; Αυτή η ερώτηση βασανίζει συχνά το μυαλό μου αλλά και το μυαλό πολλών σκεπτόμενων μαμάδων τις οποίες συναναστρέφομαι», ξεκινά η Εριέττα και υπογραμμίζει τις νέες εικόνες φρίκης ενός κόσμου που όχι απλά έχει χάσει την έννοια της ενσυναίσθησης, αλλά δείχνει να αψηφά εντελώς την αξία της ανθρώπινης ζωής, που αντικρίζουμε κάθε μέρα.

«Η επαρχία πνίγεται, τα νησιά μας καίγονται, τα πολεμικά μέτωπα αυξάνονται, μαμάδες και μωρά δολοφονούνται και ολόκληρες οικογένειες ξεριζώνονται από τον τόπο τους με τον χειρότερο τρόπο. Μέσα σε αυτό τον χαμό, είναι φυσικό να χάνεται καμία φορά η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο και να φοβόμαστε τόσο για τα παιδιά μας, που να φτάνουμε στο σημείο να αναρωτηθούμε εάν θα ήταν καλύτερο να μην τα είχαμε φέρει στον κόσμο», συνεχίζει και φέρνει στη συζήτηση ένα «όμως».

Εριέττα Κούρκουλου Λάτση: Η ανάρτηση - καταπέλτης με αφορμή ένα περιστατικό που έφερε σε δύσκολη θέση τη δεύτερη μητέρα της


«Όμως χωρίς τα δικά μας παιδιά, τα χαμογελαστά παιδιά που παίζουν στο χώμα και ζουν ξένοιαστα - τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, ποιος θα υπάρχει αύριο για να καταπολεμήσει την σαπίλα και να αντισταθεί στην αδικία;», αναρωτιέται.

«Σήμερα περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που νοιάζονται, που απλώνουν το χέρι τους για να προσφέρουν βοήθεια εκεί που υπάρχει ανάγκη!
Έχουμε ανάγκη από παιδιά που θα μυρίσουν το λουλούδι αντί να το κόψουν, παιδιά που θα πετάξουν στον κάδο το πεταμένο μπουκάλι κάποιου άλλου στην παιδική χαρά, παιδιά που θα υπερασπιστούν τον συμμαθητή τους που δέχεται bullying στο σχολείο… παιδιά που θα ονειρευτούν και θα αφιερώσουν τις ζωές τους σε μια προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο», συνεχίζει και καταλήγει: «Μπορεί η κληρονομιά που αφήνουμε στα δικά μας παιδιά να είναι επιεικώς απογοητευτική, όμως με τα σωστά εφόδια ίσως έχουν εκείνα την ευκαιρία να αφήσουν κάτι αξιόλογο στα δικά τους παιδιά».

{https://www.instagram.com/p/CyN5kLCoEBl/}

Τελευταία τροποποίηση στις 10.10.2023 - 16:17