Δύσκολη η κατάσταση της Celine Dion: Η αδελφή της αποκαλύπτει πως δεν την «πιάνει» κανένα φάρμακο

03.08.2023
Η Celine Dion όπως εμφανίστηκε το 2022 στην ταινία Love me Again
Η Celine Dion όπως εμφανίστηκε το 2022 στην ταινία Love me Again
Η ανησυχία για την υγεία της Celine Dion συνεχίζεται καθώς ο οργανισμός της δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στις θεραπείες για το σπα΄νιο σύνδρομο με το οποίο έχει διαγνωστεί.

Ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2022 όταν η Celine Dion, μίλησε με δάκρυα στα μάτια, για την ανίατη ασθένεια που τη «χτύπησε» και την ανάγκασε να ακυρώσει τις προγραμματισμένες συναυλίες της.

Η ασθένεια με την οποία διαγνώστηκε η Καναδή σούπερ σταρ, λοιπόν, είναι μια σπάνια νευρολογική πάθηση με ασαφή προέλευση που λέγεται Σύνδρομο του καθηλωμένου ατόμου (Stiff Person Syndrome) και μετατρέπει το 1 άτομο στο ένα εκατομμύριο που χτυπά σε «ανθρώπινο άγαλμα».

Celine Dion: Η συγκινητική ανάρτηση για τον σύζυγό της που δεν ζει πια και η ματαίωση των εμφανίσεών της λόγω υγείας

Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η πάθηση αυτή κλειδώνει προοδευτικά το σώμα σε άκαμπτες θέσεις, ξεκινώντας από τους μύες του κορμού και του λαιμού, που απλώνονται στα άκρα. Καθώς η νόσος εξελίσσεται, οι ασθενείς μερικές φορές δεν μπορούν να περπατήσουν ή να λυγίσουν. Είναι ενδιαφέρον ότι επηρεάζει διπλάσιες γυναίκες από τους άνδρες. Συχνά σχετίζεται με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα όπως ο διαβήτης, η θυρεοειδίτιδα, η λεύκη και η κακοήθης αναιμία.

Θεραπεία δεν υπάρχει αλλά μία αγωγή με φάρμακα κατά του άγχους, μυοχαλαρωτικά, αντισπασμωδικά και αναλγητικά, βελτιώνουν τα συμπτώματα. Όπως, φαίνεται, όμως, όχι κάθε φορά.

Για τη Celine Dion τα πράγματα δεν πήγαν καλά και τον Μάιο του 2023 χρειάστηκε να ακυρώσει εκ νέου την περιοδεία της ενώ τα μηνύματα που έρχονται από τους δικούς της ανθρώπους δεν είναι ενθαρρυντικά.

Αυτό το καιρό, η 55χρονη σταρ παραμένει στην έπαυλή της στο Λας Βέγκας με τους τρεις γιους της, René-Charles, Eddy και Nelson ενώ μαζί τους ζει και η αδελφή της, Linda, προκειμένου να βοηθήσει όπως μπορεί.

Ένα update για την κατάσταση της υγείας της Celine έδωσε, μιλώντας στην εφημερίδα Le Journal de Montreal, η άλλη αδελφή της, Claudette.

«Όταν της τηλεφωνώ και είναι απασχολημένη, μιλάω με τη Linda που ζει μαζί τους και μου λέει οτι δουλεύει πολύ σκληρά. Συμβουλεύεται τους καλύτερους ερευνητές στον χώρο αυτής της σπα΄νιας ασθένειας και προσπαθεί», λέει η Claudette συμπληρώνοντας ότι κατά τη γνώμη της, αυτό που έχει περισσότερη ανάγκη είναι να ξεκουραστεί.

«Πάντα ξεπερνά τον εαυτό της προσπαθώντας να είναι η καλύτερη στα πάντα. Κάποια στιγμή, η καρδιά και το σώμα σου μιλάνε και προσπαθούν να σου πουν κάτι... Είναι σημαντικό να ακούσεις», υπογραμμίζει η Claudette, ενώνοντας τις προσευχές της με αυτές όλων των φανς, να βρεθεί ένα φάρμακο που θα της ταιριάξει!

Τελευταία τροποποίηση στις 03.08.2023 - 17:24