Andrea Riseborough: Γιατί η ηθοποιός κινδυνεύει να χάσει την υποψηφιότητα της για Όσκαρ

31.01.2023
Andrea Riseborough: Γιατί η ηθοποιός κινδυνεύει να χάσει την υποψηφιότητα της για Όσκαρ
Η Αγγλίδα ήταν το όνομα-έκλπηξη στη λίστα με τους φετινούς υποψήφιους των γνωστών βραβείων της Ακαδημίας.

Μια υποψηφιότητα-έκπληξη για Όσκαρ που κατάφερε η Βρετανίδα ηθοποιός Andrea Riseborough έχει προκαλέσει συζητήσεις στο Hollywood. Πολλοί έμειναν έκπληκτοι όταν η Riseborough προτάθηκε στην κατηγορία της καλύτερης ηθοποιού την περασμένη εβδομάδα για την ερμηνεία της στο «To Leslie» - όχι επειδή δεν της άξιζε, αλλά γιατί κάτι τέτοιο ήταν ασυνήθιστο για κάποιο άτομο που δεν είχε σχεδόν καθόλου δυναμική στην προηγούμενη σεζόν των βραβείων.

to leslie andrea riseborough

Οι ευρύτερα γνωστοί ηθοποιοί, συμπεριλαμβανομένης της Gwyneth Paltrow, του Edward Norton και της Courteney Cox ήταν μεταξύ εκείνων που προσπάθησαν να υποστηρίξουν την Riseborough τις τελευταίες μέρες της ψηφοφορίας για τα Όσκαρ.

Η γεννημένη στο Νewcastle ηθοποιός υποδύεται μια αλκοολική μητέρα που σπαταλά τα κέρδη της από το λαχείο στην ταινία που έχει λάβει επαίνους από τους κριτικούς αλλά είναι ελάχιστα γνωστή. Έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το πώς επιτεύχθηκε η υποψηφιότητα της Riseborough και εάν ορισμένοι από αυτούς που έκαναν εκστρατεία υπέρ της παραβίασαν κάποιους κανόνες.

Oscars 2023: Η λίστα με όλες τις υποψηφιότητες για φέτος

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ακαδημίας δήλωσε ότι το θέμα θα είναι μέρος της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίασή τους, σήμερα, δηλαδή, Τρίτη (31 Ιανουαρίου), αφού το όργανο των βραβείων φέρεται να πλημμύρισε από κλήσεις και e-mail σχετικά με τη συμπερίληψη της ηθοποιού. Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή, η Ακαδημία είπε ότι στόχος τους ήταν να διασφαλίσουν ότι ο διαγωνισμός των βραβείων «διεξάγεται με δίκαιο και ηθικό τρόπο». Το σώμα είπε ότι ήθελε να επιβεβαιώσει ότι «δεν παραβιάστηκαν κατευθυντήριες γραμμές» και να εξετάσει «αν χρειάζονται αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές σε μια νέα εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ψηφιακής επικοινωνίας».

Οι επίσημοι κανόνες της Ακαδημίας ορίζουν ότι δεν θα γίνει ανεκτή οποιαδήποτε μορφή δημόσιας επικοινωνίας από οποιονδήποτε συνδέεται άμεσα με επιλέξιμη ταινία που «επιχειρεί να ρίξει αρνητικό ή υποτιμητικό φως σε μια ανταγωνιστική ταινία ή επίτευγμα».

Αναμένουμε το πόρισμα

Τελευταία τροποποίηση στις 31.01.2023 - 14:53