5 διάσημες που αποδέχτηκαν τα σώματα τους και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν δίαιτες

14.07.2022
5 διάσημες που αποδέχτηκαν τα σώματα τους και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν δίαιτες
Αγαπάμε τον εαυτό μας όπως είναι στον βαθμό που νιώθουμε ο καθένας άνετα με αυτόν και έχουμε, φυσικά, την υγεία μας. Και σ' όποιον αρέσει! Έτσι λένε ολοένα και περισσότερες διάσημες κυρίες που εμπνέουν ανάλογα και τον υπόλοιπο κόσμο με στόχο την καλύτερη ψυχική ισορροπία.

Με τα social media προωθούν τη χρήση app επεξεργασίας για την επίτευξη της λεγόμενης τέλειας εικόνας του σώματος και τα πρότυπα της "τελειότητας" να κατακλύζουν γενικότερα τις προσλαμβάνουσές μας, η προσπάθεια του να αποδεχτεί ο καθένας τον εαυτό του όπως είναι προέκυπτε πολύ δύσκολη. Αυτό αλλάζει όμως. Η αλήθεια είναι ότι η τέλεια εικόνα σώματος είναι πολύ σχετική και ο κόσμος το γνωρίζει πια. Κάθε σώμα είναι όμορφο με όλα τα ελαττώματα και τις μορφές του.

Εμείς θαυμάζουμε τις διάσημες γυναίκες που αποδέχονται τον εαυτό τους και φέρονται στο σώμα τους με σεβασμό και μάλιστα πολλές από αυτές αποχαιρέτησαν την τοξική διατροφική κουλτούρα και μπορούν να αποτελέσουν έμπνευση για όλες μας.

Παρακάτω θα διαβάσεις για 5 διάσημες που αποδέχτηκαν τα σώματα τους και επέλεξαν την ευτυχία, αρνούμενες την υποχρεωτική απώλεια κιλών.

Ashley Graham

Το εντυπωσιακό plus-sized μοντέλο έχει δώσει δύναμη σε πολλά κορίτσια σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιεί το podcast της, Pretty Big Deal, για να βοηθήσει τις γυναίκες να αποδεχτούν τον εαυτό τους για αυτό που είναι. Σταμάτησε να κάνει δίαιτα και επέλεξε να τρώει υγιεινά για το καλό της, λέγοντας: «Τίποτα για μένα δεν είναι τέλειο με τον τρόπο που τρώω, αλλά πάντα προσπαθώ να το διαχειρίζομαι».

Jennifer Lawrence

Η Jennifer Lawrence είναι κατά της δίαιτας, καθώς η ηθοποιός μοιράστηκε ότι η δίαιτα δεν είναι για εκείνη, λέγοντας: «Δεν μπορώ να κάνω δίαιτα. Θέλω να στέκομαι στα πόδια μου. Χρειάζομαι περισσότερη ενέργεια».

Επίσης, κάποτε της ζητήθηκε να χάσει 15 κιλά σε 2 εβδομάδες για τις ανάγκες ενός ρόλου. Θυμάται τη δυσάρεστη εμπειρία, εξηγώντας ότι τους άφησε να της συμπεριφέρονται έτσι γιατί νόμιζε ότι αυτό έπρεπε να κάνει για την καριέρα της.

Kirsten Dunst

Όταν ζητήθηκε από την Kirsten να χάσει βάρος για να πάρει έναν ρόλο, αρνήθηκε αμέσως. Εκείνη απάντησε: «Τρώω τηγανητό κοτόπουλο και McDonald's πριν τη δουλειά. Λυπάμαι που δεν μπορώ να χάσω βάρος για αυτόν τον ρόλο». Και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσε να δώσει για να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με την εμμονή με το βάρος και την εικόνα του σώματος.

Gigi Hadid

Η υπέροχη Gigi Hadid αντιμετώπισε κάθε είδους αρνητικότητα λόγω του αθλητικού της σώματος. Ακόμη και η μαμά της την παρότρυνε να κάνει δίαιτα για να είναι αδύνατη και υπήρξε μια στιγμή που την επέπληξε που έτρωγε την τούρτα της αποφοίτησής της. Η Gigi μεγάλωσε πολύ από τότε και έχει επίγνωση της τοξικότητας που αντιμετώπιζε. «Όποιος διαβάζει αυτό, θέλω να συνειδητοποιήσει ότι σε 3 χρόνια από τώρα θα κοιτάξει πίσω σε μια φωτογραφία από αυτή τη χρονική περίοδο και θα πει, "Ουάου , ήμουν τόσο καυτή. Γιατί ένιωσα τόσο άσχημα με τον εαυτό μου εξαιτίας κάποιας βλακείας που είπε κάποιος;”»

Melissa McCarthy

Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για σωματική θετικότητα χωρίς να αναφέρουμε την όμορφη Melissa McCarthy. Μας χαρίζει υπέροχες ταινίες εδώ και χρόνια, αλλά ο δρόμος της δεν ήταν μόνο στρωμένος με τριαντάφυλλα. Η ηθοποιός επιχείρησε μια δίαιτα αποκλειστικά υπό την επίβλεψη γιατρού, η οποία τη βοήθησε να χάσει 32 κιλά σε 4 μήνες. Την παράτησε όμως και είπε ότι δεν θα το έκανε ποτέ ξανά, παραδεχόμενη ότι ένιωθε πεινασμένη και εκτός εαυτού τις περισσότερες φορές που έκανε δίαιτα.