Η Kim Kardashian δεν έκανε ζημιά στο φόρεμα της Marilyn Monroe, σύμφωνα με δήλωση

20.06.2022
Η Kim Kardashian δεν έκανε ζημιά στο φόρεμα της Marilyn Monroe, σύμφωνα με δήλωση
Όσα δηλώνει η εταιρεία ιδιοκτήτρια του θρυλικού κομματιού

Η Kim Kardashian δεν χάλασε το εμβληματικό φόρεμα της Marilyn Monroe στο Met Gala. Αυτό δηλώνει η εταιρεία Ripley's, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του ιστορικού κομματιού. Το franchise του μουσείου και εκδηλώσεων ανέφερε σε δήλωση ότι παρά τους ισχυρισμούς για το αντίθετο, η Kardashian "δεν προκάλεσε σε καμία περίπτωση ζημιά στο ρούχο στο σύντομο χρονικό διάστημα που φορέθηκε στο Met Gala".

Η Beyoncé ανακοίνωσε το πρώτο της άλμπουμ μετά από έξι χρόνια

Η απάντηση έρχεται μετά από εικόνες που φέρεται να δείχνουν ζημιά στο πίσω μέρος του φορέματος που καλύπτεται με κρύσταλλο, που κυκλοφόρησαν στα social media νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.
Η Amanda Joiner της Ripley's, συνόδευε το φόρεμα καθώς μεταφέρθηκε από τη Florida στη Νέα Υόρκη και ενώ το φορούσε η Kardashian. Είπε ότι η κατάσταση του φορέματος παρέμεινε η ίδια "από το κάτω μέρος των σκαλοπατιών του Met, όπου η Kim μπήκε στο φόρεμα, μέχρι το επάνω μέρος όπου το επέστρεψαν".
Η Ripley's είπε ότι το φόρεμα ήταν ελαφρώς κατεστραμμένο τη στιγμή που η εταιρεία το απέκτησε μέσω δημοπρασίας το 2016, με "ορισμένες ραφές τραβηγμένες και φθαρμένες" και "τραβήγματα στο πίσω μέρος από τους γάντζους".

Η Kim Kardashian φόρεσε ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της Marilyn Monroe στο Met Gala.
Η Monroe φόρεσε το αστραφτερό φόρεμα για να τραγουδήσει το "Happy Birthday" στον Πρόεδρο των ΗΠΑ John F. Kennedy το 1962.
Δημιουργήθηκε πριν από 60 χρόνια από τον σχεδιαστή του Hollywood Jean Louis, με τη βοήθεια του Bob Mackie, και το φόρεμα δόθηκε στην Kardashian για το Met Gala, με τη συμφωνία να μην επιτραπεί να γίνουν αλλαγές. Η Kardashian φόρεσε το φόρεμα για λίγα λεπτά, ποζάροντας για φωτογραφίες στο κόκκινο χαλί, πριν αλλάξει σε αντίγραφο για το υπόλοιπο της εκδήλωσης.

Η απόφαση της Kardashian να φορέσει το κομμάτι προκάλεσε γρήγορα κριτική από φορείς της βιομηχανίας πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).
"Τα ιστορικά ενδύματα δεν πρέπει να φοριούνται από κανέναν, δημόσια ή ιδιωτική προσωπικότητα", ανέφερε σε δήλωσή του τον περασμένο μήνα το ICOM, ένα διεθνές κυβερνητικό όργανο για τους οργανισμούς πολιτιστικής κληρονομιάς.

"Ως επαγγελματίες μουσείων, συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε όλα τα μουσεία να αποφεύγουν να δανείζουν ιστορικά ενδύματα για να φορεθούν, καθώς είναι τεχνουργήματα του υλικού πολιτισμού της εποχής του και πρέπει να διατηρηθούν για τις μελλοντικές γενιές. Παρόλο που το φόρεμα ανήκει σε ιδιωτική συλλογή, η κληρονομιά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ανήκει στην ανθρωπότητα, ανεξάρτητα από το ποιο ίδρυμα έχει την επιμέλεια της περιουσίας», πρόσθεσε το ICOM.