Η Μαρέβα Μητσοτάκη καμαρώνει δημόσια για τον σύζυγό της, όμως κάνει ένα μικρό λάθος

18.05.2022
Η Μαρέβα Μητσοτάκη καμαρώνει δημόσια για τον σύζυγό της, όμως κάνει ένα μικρό λάθος
Όλοι σήμερα μιλούν για τη χθεσινή ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο αμερικανικό Κογκρέσο και μεταξύ αυτών, φυσικά, η σύζυγός του, η οποία, όμως, κατά λάθος ή σκόπιμα -ουδείς μπορεί να γνωρίζει- κάνει μία παράλειψη εις βάρος του εαυτού της.

Έγραψε ιστορία χθες ο Έλληνας πρωθυπουργός καθώς απευθύνθηκε στην κοινή σύνοδο της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων, υπό το βλέμμα της αντιπροέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Kamala Harris, και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για τον εκλεγμένο ηγέτη του λαού που δημιούργησε τη Δημοκρατία, να απευθύνεται στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού που θεμελίωσε τη χώρα του πάνω στο ελληνικό πρότυπο και έκτοτε προωθεί και υπερασπίζεται τις Δημοκρατικές αξίες», είπε, ξεκινώντας την 45 λεπτών ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ στη συνέχεια υπογραμμίζοντας την παρουσία των δύο ισχυρών γυναικών των ΗΠΑ στην κορυφή αυτής της συνάντησης, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Πλάτωνας στην Πολιτεία του σχετικά με τη θέση των γυναικών στην εξουσία κα τη ζωή γενικότερα. Εκεί, έκανε και τον συσχετισμό με τις γυναίκες της δικής του ζωής αναφερόμενος στη μητέρα, τη σύζυγο, την αδελφή και τις κόρες του.

«Στην Πολιτεία του, ο Πλάτων προτείνει οι γυναίκες να μοιράζονται την εξουσία και όλες τις προκλήσεις με τους άνδρες, όπως και τη στρατιωτική θητεία. Όποιο κράτος δεν αξιοποιεί τις γυναίκες, δαπανά το ήμισυ των πόρων του, έλεγε. Ως γιος, σύζυγος, αδελφός και πατέρας ισχυρών γυναικών, συμφωνώ απόλυτα μαζί του», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως στην ανάρτηση που έκανε αργότερα η Μαρέβα και παρέθεσε αυτό ακριβώς το κομμάτι του λόγου του συνοδευόμενο από τη λέξη "Proud", δεν είδαμε τη λέξη "σύζυγος".

Μάλλον εκ παραδρομής η παράληψη, τη σημειώνουμε όμως!

Ζωή Κίττα