Σπύρος Μπιμπίλας: Όταν ο ηθοποιός αντάλλαξε ένα από τα πρώτα γκέι φιλιά στο ελληνικό θέατρο

18.05.2022
Σπύρος Μπιμπίλας: Όταν ο ηθοποιός αντάλλαξε ένα από τα πρώτα γκέι φιλιά στο ελληνικό θέατρο
«Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους...»

Μία ιδιαίτερη ανάρτηση μέσα από τον προσωπικότου λογαριασμό στο instagram έκανε ο Σπύρος Μπιμπίλας με αφορμή την ημέρα κατά της ομοφοβίας, που ήταν την Τρίτη 17 Μαΐου. Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ (Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών) μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς μία εικόνα από το παρελθόν όταν έδωσε ένα από τα πρώτα γκέι φιλιά στο θεατρικό σανίδι.

Πρόκειται για φωτογραφία του 1981, που τον δείχνει να ανταλλάσει ένα φιλί με τον ηθοποιό Γιώργο Κροντήρη για τις ανάγκες της παράστασης «Η μοίρα και τα μάτια των ανδρών» σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μάριου.

Στη λεζάντα της ανάρτησής του, ο Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε: «42 χρονια πριν κάναμε την επανάσταση μας μέσα από ένα τολμηρό έργο που μιλούσε για την φύση των ανθρώπων κ τα σκιρτήματα των νέων παιδιών που έβγαιναν μέσα από την ψυχή τους.Ενα από τα πρώτα gay έργα που ανέβηκαν στην Ελλαδα με μεγάλες τότε αντιδράσεις κ.μεγαλη επιτυχία..Η ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ, Του εβραιοκαναδου Τζων Χέρμπερτ σε μετάφραση κ σκηνοθεσία του σπουδαίου Κωνσταντινου Μάριου που έφυγε γρήγορα από κοντά μας.Μια φορά ξανανέβηκε για λίγο στο vault.Στην φώτο το ιστορικό φιλί της παράστασης με τον καλό συνάδελφο κ φίλο Γιώργο Κροντηρη (το πρώτο gay φιλί είχε δοθεί λίγο πριν σε παράσταση του Κολατου). ΣΗΜΕΡΑ, μέρα κατά της ομοφοβιας, του ρατσισμού, της τρανσοφοβιας αξίζει να το μνημονεύουμε... Ειμασταν τότε πρωτοπόροι στην απελευθέρωση των ανθρώπων από τα κόμπλεξ και τις φοβίες τους».

Δείτε τη δημοσίευσή του: