Η ηρωίνη σκότωσε την Πίτσεζ Γκέλντοφ

02.05.2014
Σχεδόν έναν μήνα μετά τον τραγικό θάνατό της κόρης του σερ Μπομπ Γκέλντοφ προκύπτει ότι η ιστορία, δυστυχώς, επαναλαμβάνεται.

Η Πίτσεζ Γκέλντοφ (Peaches Geldof) βρέθηκε νεκρή στις 7 Απριλίου στο σπίτι της στο Κεντ, με τον 11 μηνών γιο Φέντρα (Feadra) να παίζει αμέριμνος δίπλα της.

Από εκείνη τη στιγμή, δεν υπήρξαν παραφιλολογίες σχετικά με τον θάνατό της, ο λογαριασμός της στο Instagram –όπου ήταν ιδιαιτέρως ενεργή- διαγράφηκε τελείως ενώ η 25χρονη κηδεύτηκε παρουσία πολλών διασημοτήτων.

Σήμερα, η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της νεκροψίας, που όμως, όπως τονίστηκε, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρα για κάποιον λόγο.

Με μια υπερβολικά σύντομη ανακοίνωση έγινε γνωστό ότι βρέθηκε ηρωίνη στον οργανισμό της Πίτσεζ, η οποία πιθανότατα και να έπαιξε τον ρόλο της στον θάνατό της, ενώ επιβεβαιώθηκε ότι δεν βρέθηκε σημείωμα ή σημάδια ναρκωτικών στο σπίτι της.

Οι έρευνες των αστυνομικών τώρα στρέφονται προς τον προμηθευτή των ναρκωτικών, αλλά οι υποψίες στρέφονται και προς τον σύζυγό της, Τομ Κοέν (Tom Cohen) καθώς εφόσον δεν βρέθηκαν καθόλου ίχνη ουσίας ή εργαλείων στο σπίτι υπάρχει η θεωρία ότι κάποιος "καθάρισε" τον χώρο πριν ενημερώσει την αστυνομία. Ο Κοέν θα είναι σίγουρα από τους πρώτους που θα κληθούν για κατάθεση στην εξέλιξη της υπόθεσης.


Όσο για το τραγικό της υπόθεσης; Εκτός του ότι η νεαρή κοσμική δημοσιογράφος αφήνει πίσω της δύο μικρά αγοράκια, να θυμίσουμε ότι η μητέρα της, Πόλα Γιέιτς (Paula Yates) πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών όταν η Πίτσεζ ήταν 11 χρονών.

Η Πίτσεζ είχε παλέψει χρόνια με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, όμως, όπως είχε παραδεχτεί και η ίδια, τα δύο τελευταία χρόνια, η ζωή της είχε αλλάξει και τον πρωταρχικό ρόλο σε αυτή έπαιζε η οικογένειά της. Να όμως που κάπου, κάτι είχε ξεφύγει και της στοίχισε τελικά τη ζωή.

Μαζί με τα τελευταία νέα, προκύπτουν και στοιχεία από ιδιωτική κλινική αποτοξίνωσης από όπου φαίνεται ότι η Γκέλντοφ προμηθευόταν μεθαδόνη, την ουσία που βοηθά τους ηρωινομανείς να απεξαρτηθούν σιγά σιγά, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει η πληροφορία ότι τον τελευταίο καιρό, η άτυχη Πίτσεζ είχε αναπτύξει μια εμμονή με τον αμερικανό μουσικό Έλιοτ Σμιθ (Elliot Smith) ο οποίος αυτοκτόνησε το 2003 σε ηλικία 34 ετών όταν πια δεν μπορούσε να ελέγξει τον εθισμό του στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά.