Τα 8 απόλυτα διαχρονικά κομμάτια της μόδας

02.07.2009
Οι σχεδιαστές και ενδυματολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτά είναι όχι μόνο πολυφορεμένα και προτιμούνται από όλες

Οι σχεδιαστές και ενδυματολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτά είναι όχι μόνο πολυφορεμένα και προτιμούνται από όλες σχεδόν τις γυναίκες, αλλά παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο και σπάνια λείπουν από κάθε σεζόν. Αυτά που θα δεις παρακάτω είναι και κομμάτια του χειμώνα, αλλά δεν είναι κακό να γνωρίζεις τί είναι trendy όλη τη χρονιά!

1. Δερμάτινα μπουφάν: ξεκίνησε στην Αμερική μετά το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, το διατήρησε στην επικαιρότητα η Μαντόνα και ειδικά φέτος βαρέθηκες να το βλέπεις παντού, αν και σίγουρα έχεις ένα τέτοιο στην ντουλάπα σου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το προτιμούν επειδή είναι άνετο, λιτό και ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο. Άσε που η Κέιτ Μος το έκανε δεύτερο πετσί της και μας έκανε να σκεφτούμε την πιθανότητα βραδινού φορέματος με leather jacket!

2. Φόρεμα baby-doll: το ύφασμα και η αίσθηση που αφήνει στο σώμα είναι μοναδική. Οι γυναίκες που δεν είναι fan της πιτζάμας, το προτιμούν στον ύπνο και μέσα στο σπίτι εν γένει. Είναι πιο σέξι, πώς να το κάνουμε! Πάντως, σαν σχέδιο, ήταν πολύ in style σε φορέματα και μπλουζάκια. Γενικότερα, η δαντέλα και το ρούχο-εσώρουχο ήταν και είναι φέτος στις υψηλότερες προτιμήσεις των γυναικών.

3. Γόβες με πλατφόρμα μπροστά: τα λες το πιο elegant παπούτσι που υπάρχει. Βολεύει πάρα πολύ στο περπάτημα και υπάρχει σε ποικίλα σχέδια και χρώματα. Ήταν ο πρωταγωνιστής των 70’s στα ντισκοπερπατήματα.

4. Φούστα έθνικ. Οι φολκλόρ φούστες δεν χάνονται ποτέ! Υπάρχουν αυτές που είναι σήμα κατατεθέν, όπως οι καρό σκωτσέζικες αλλά και αυτές που έχουν πολύ απλά, ιδιαίτερα σχέδια. Οι λεγόμενες τσιγγάνικες είναι σούπερ βολικές και όσες γυναίκες κρύβουν μία μποέμ προσωπικότητα, απλά τις λατρεύουν!

5. Μπλούζες με λαιμόκοψη που δένει σαν γραβάτα: ξεκίνησε στη δεκαετία των 80’s ως η συντηρητική θηλυκότητα. Η αλήθεια είναι ότι προτιμάται από μεγάλες ηλικίες και θεωρείται ντεμοντέ. Παρόλα αυτά, γνωρίζουμε ήδη ότι το να συνδυάζεις το καινούριο με το ντεμοντέ, είναι απλά ο ορισμός του στυλ.

6. Skinny jeans: και όχι μόνο. Το τζιν ήταν η επανάσταση του ρούχου και η γυναικεία χειραφέτηση. Δεν πρόκειται ποτέ να ξεπεραστεί και να θεωρηθεί ότι ανήκει σε μια συγκεκριμένη δεκαετία. Απλά, το βλέπουμε σε διάφορες παραλλαγές κάθε χρόνο.

7. Δερμάτινη τσάντα: το θέμα της δερμάτινης τσάντας έχει εξαντληθεί πια! Φέτος, ήταν το αγαπημένο αξεσουάρ των γυναικών σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Επιπλέον, είναι ‘σκυλιά’ και δύσκολα φθείρονται. Αλλά κι αν φθαρούν, μάλλον δείχνουν καλύτερα. Μας εκπλήσσει το γεγονός ότι πρωτοβγήκαν κάπου τον 19ο αιώνα και ακόμα παραμένουν επίκαιρα.

8. Animal prints: πραγματικά τα βλέπουμε κάθε χρόνο, τόσο σε ρούχα, όσο σε αξεσουάρ, παπούτσια, συσκευασίες καλλυντικών κλπ. Οι έρευνες δείχνουν ότι μέσα σε αυτά οι γυναίκες νιώθουν πιο άγριες και απελευθερωμένες και ανακαλύπτουν τη σέξι πλευρά τους. Ξεκίνησαν στα 50’s και ακόμα μας απασχολούν.