Τα 4 χρώματα που κολακεύουν

10.08.2010
Και θα αναρωτιέσαι: μα είναι δυνατόν αυτά τα χρώματα να κολακεύουν όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως; Κι όμως, είναι κοινώς και παγκοσμίως αποδεκτό

Και θα αναρωτιέσαι: μα είναι δυνατόν αυτά τα χρώματα να κολακεύουν όλες τις γυναίκες ανεξαιρέτως; Κι όμως, είναι κοινώς και παγκοσμίως αποδεκτό ότι τα συγκεκριμένα τέσσερα ταιριάζουν σε κάθε επιδερμίδα και χρώμα μαλλιών και συνδυάζονται με τα περισσότερα χρώματα χωρίς όμως να είναι βαρετά.

Μελιτζανί: η συγγραφέας του βιβλίου ‘The color answer book’, υποστηρίζει ότι είναι το τέλειο μωβ. Είναι σκούρο και μοιάζει με το μαύρο ή το σκούρο μπλε. Μαζί με το γκρι, είναι το ιδανικό χρώμα για ξανθές, κοκκινομάλλες, καστανές και φωτίζει το πρόσωπο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στην ντουλάπα σου μία μωβ ζακετούλα ή ένα απλό μωβ μακό T-shirt. Τώρα το καλοκαίρι, επίλεξε ένα απλό φόρεμα ή ένα κάρντιγκαν πουλοβεράκι για τις κρύες νύχτες. Αν δεν σου πολυαρέσει το μωβ στα ρούχα, προτίμησε αξεσουάρ όπως τσάντα ή ένα φουλάρι για τα μαλλιά. Άκρως καλοκαιρινό!

Έντονο κόκκινο: οι έρευνες δείχνουν ότι το επιλέγουν γυναίκες που έχουν έντονη αυτοπεποίθηση και θέλουν να προβάλλουν τον εαυτό τους. Επίσης, ο σχεδιαστής Bill Blass έχει πει: ‘Αν αμφιβάλλεις για το τί θα βάλεις, φόρα κόκκινο!’ Έρευνες στην Αγγλία δείχνουν ότι σε αθλήματα όπου οι διαγωνιζόμενοι επιλέγουν κόκκινη ενδυμασία, ήταν πιο πιθανό να κερδίσουν τους αντιπάλους τους. Το κόκκινο βρίσκεται στη μέση του χρωματικού φάσματος άρα δεν είναι τυχαίο που έχει τόση ‘δύναμη’. Το κόκκινο το λατρεύεις γιατί υπάρχει στο κραγιόν, στο μανό, και σε αρκετά από τα ρούχα σου. Άσε που συμβολίζει το πάθος!

Σκούρο μπλε: ο απόλυτος πρωταγωνιστής του φετινού χειμώνα αλλά και του καλοκαιριού ως φαίνεται. Θεωρείται από πολλούς το νέο μαύρο και αναδεικνύει ιδανικά κάθε επιδερμίδα. Το σκούρο μπλε ή ιλεκτρίκ είναι πιο ασφαλής επιλογή από το σιελ ή τιρκουάζ διότι φοριέται κάθε εποχή και συνδυάζεται με πολύ περισσότερα χρώματα. Μπλε δερμάτινη τσάντα και σέξι μποτίνια για το χειμώνα, μπλε ιλεκτρίκ αέρινο φόρεμα για το καλοκαίρι!

Ήπιο ροζ: είναι κάτι μεταξύ του ροζ παλ και του ροδακινί. Μπορεί το φούξια να είναι της μοδός το φετινό καλοκαίρι, αλλά το απαλό ροζ (προσοχή, όχι το ξεθωριασμένο) ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες. Οι ειδικοί το προτείνουν όχι μόνο σε ρούχα που προσδίδει μία ιδιαίτερη λάμψη στο πρόσωπο, αλλά και σε κραγιόν.