Με το στυλ της Κάρι Μπράντσο!

15.07.2009
Η γυναίκα που δημιούργησε την έννοια του προσωπικού στυλ τη δεκαετία του ’90. Που καθιέρωσε όλα τα είδη στυλ αν και ήταν ήδη στη δεκαετία των 30. Θεωρείται το απόλυτο στιλιστικό πρότυπο και όλες στηνόμαστε στην τηλεόραση όποτε

Η γυναίκα που δημιούργησε την έννοια του προσωπικού στυλ τη δεκαετία του ’90. Που καθιέρωσε όλα τα είδη ντυσίματος αν και ήταν ήδη στη δεκαετία των 30. Θεωρείται το απόλυτο στιλιστικό πρότυπο και όλες στηνόμαστε στην τηλεόραση όποτε έχει Sex and the city για να ξεκλέψουμε μερικές ιδέες και να θαυμάσουμε τα ευρηματικά της σύνολα. Σε αυτό το θέμα, θα δεις πώς μπορείς να αντιγράψεις το στυλ της προσαρμόζοντάς το στα δικά σου μέτρα.

Βήμα πρώτο: δες και τηλεόραση! αρχικά, για να είσαι φαν της Κάρι -κατά κόσμον Σάρα Τζέσικα Πάρκερ- πρέπει να παρακολουθήσεις τη σειρά. Αν δεν πρόλαβες τις επαναλήψεις, πάρε τη σειρά σε DVD και δες πώς εξελίσσεται το στυλ της μέσα στο χρόνο. Φρόντισε να είναι εντός της μοδός αν και ξέρεις πως κάποια κομμάτια είναι διαχρονικά.

Βήμα δεύτερο: βασίσου στη δική σου εμφάνιση. Μην βλέπεις που η Κάρι δεν πάει ούτε στο περίπτερο χωρίς 10ποντα τακούνια. Η γυναίκα είναι πολύ κοντή και έχει το περιθώριο. Αν εσύ είσαι προικισμένη με ύψος, έχεις εναλλακτικές επιλογές όπως σανδάλια ή γόβες με χαμηλό τακούνι. Επίσης το outfit που είχε στην ταινία με μίνι φόρεμα και κολεγιακές κάλτσες πάει μόνο σε όσες είναι μινιόν.

Βήμα τρίτο: χρώμα, χρώμα, χρώμα. Κάθε κορίτσι που θέλει να είναι fashionista δεν φοβάται τους χρωματικούς συνδυασμούς ακόμα κι αν είναι υπερβολικοί. Η Κάρι τολμά να συνδυάσει ροζ με κίτρινο, κόκκινο με πράσινο, ρίγες, σχέδια και πολύχρωμα ρούχα. Το καλό είναι ότι επειδή είναι κοντή και πολύ αδύνατη, της επιτρέπεται να φορά ό,τι θέλει διότι δεν δείχνει τίποτα κραυγαλέο πάνω της λόγω σωματότυπου. Αν εσύ έχεις περιττά κιλάκια, δεν γίνεται να σου πηγαίνουν όλα.

Βήμα τέταρτο: I love accessories! Τρελαίνεται για τσάντες, κοσμήματα, καπέλα και γάντια. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την τσάντα Πύργο του Άιφελ ή τους φακέλους σε έντονα φλούο χρώματα. Τα γάντια αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του στυλ της σε όλα τα μήκη και χρώματα.

Βήμα πέμπτο: βιντάζ ή μάρκα; Δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Η Κάρι ‘παντρεύει’ το ακριβό με το βιντάζ κομμάτι και το σούπερ μοντέρνο με το πολύ παλιό. Μπορείς να βρεις ιδιαίτερα ρούχα σε μαγαζιά με μεταχειρισμένα ή παλιά κομμάτια ή μπορείς να πας σε μαγαζιά με stock όπου θα βρεις μάρκες σε πολύ χαμηλές τιμές. Στην τελική, ξέθαψε ό,τι παλιό έχεις στην ντουλάπα σου γιατί σίγουρα θα τα φορέσεις κάποια στιγμή.

Βήμα έκτο: σημασία έχει η λεπτομέρεια. Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο και το μαλλί και το μακιγιάζ και τα ρούχα. Η Κάρι τραβά τα βλέμματα με μία τεράστια μπουτονιέρα ή ένα ζευγάρι πέδιλα σε εκτυφλωτικό χρώμα. Η μόδα δεν χρειάζεται φόρτωμα και υπερβολές. Μόνο φαντασία!

από την Κλέλια Φατούρου