Ετοιμάσου για κλάμπινγκ!

08.05.2009
Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα κλαμπάκια-μπαράκια σε καλούν για χορό, ποτά και πολύ φλερτ! Ευκαιρία να βάλεις τα καινούρια ρούχα που χρέωσες στην πιστωτική σου κάρτα, ή (ακόμα καλύτερα) τα περσινά που είναι ακόμη της μοδός. Είτε ο χώρος των κλαμπ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και τα κλαμπάκια-μπαράκια σε καλούν για χορό, ποτά και πολύ φλερτ! Ευκαιρία να βάλεις τα καινούρια ρούχα που χρέωσες στην πιστωτική σου κάρτα, ή (ακόμα καλύτερα) τα περσινά που είναι ακόμη της μοδός. Είτε ο χώρος των κλαμπ είναι κλειστός, είτε υπαίθριος, πρέπει να φροντίσεις να έχεις το σωστό outfit και κυρίως τη σωστή διάθεση!

Τί θα χρειαστείς:

  • Φορέματα
  • Φούστες
  • Τζιν
  • Casual μπλουζάκια
  • Σέξι μπλουζάκια
  • Σανδάλια
  • Γόβες

Βήμα πρώτο: προετοιμασία. Επειδή σίγουρα θα θες κανά δυο ώρες να ετοιμαστείς-ως κλασική γυναίκα-, φρόντισε να βάλεις ανεβαστική μουσική καθώς ετοιμάζεσαι προκειμένου να μπεις στο κατάλληλο mood για κλάμπινγκ. Άσε που θα φτιάξει τη διάθεσή σου αν είσαι down.

Βήμα δεύτερο: σέξι ή casual; Αυτό εξαρτάται από το τί στυλ γυναίκας είσαι. Φυσικά, υπάρχουν διαφορετικές επιλογές κάθε φορά που βγαίνεις για να ανανεώνεσαι και να μην βαριέσαι το λουκ σου. Δόξα τω Θεώ, η γυναικεία μόδα προτείνει δεκάδες συνδυασμούς για κάθε γούστο κι εσύ οφείλεις να πειραματίζεσαι-ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Βήμα τρίτο: τί να βάλω; Πολύ απλά, ό,τι θες. Εφόσον όμως θα πας για clubbing, προτίμησε κάτι που θα σου επιτρέπει ελευθερία κινήσεων και δεν θα ανησυχείς συνέχεια μήπως φανεί κάτι που δεν θες. Φορέματα: η επιτομή της θηλυκότητας. Μάξι, ρομαντικά μέχρι το γόνατο, μίνι στενά, φλόραλ, καρό, με ρίγες, αυστηρά μονόχρωμα. Φέτος, τα φαρδιά αέρινα φουστάνια έχουν την τιμητική τους και κολακεύουν κάθε σωματότυπο. Αν είσαι ανοιχτόχρωμη, προτίμησε σκούρα χρώματα (μέχρι να μαυρίσεις τουλάχιστον) ενώ αν έχεις σταρένια επιδερμίδα, θα δείχνεις υπέροχη με λευκά, κίτρινα και γενικά με απαλά χρώματα. Φούστα: εάν επιλέξεις φούστα, συνδύασέ την καλύτερα με ένα αθλητικό τοπ που θα την αναδείξει. Παντελόνι: οι Ελληνίδες λατρεύουμε τα τζιν, που είναι το απόλυτο ρούχο-πασπαρτού. Το βράδυ, φόρεσέ το με ένα σέξι τοπ που θα κλέψει τις εντυπώσεις. Εναλλακτικά, τα cardigan παντελόνια είναι μία λύση για πιο σοφιστικέ λουκ.

Βήμα τέταρτο: δεν βρίσκω παπούτσια! Ψυχραιμία! Κάθε φορά νιώθεις πως δεν έχεις τα σωστά παπούτσια για το αντίστοιχο outfit. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχεις στην ντουλάπα σου ένα ζευγάρι φλατ σανδάλια ή γόβες στο αγαπημένο σου χρώμα(που στην τελική φόρεσες και το χειμώνα). Εάν είσαι αρκετά ψηλή, προτίμησε φλατ παπούτσι για να αναδείξεις τα ρούχα και όχι το αβυσσαλέο ύψος σου! Τα σανδάλια αρχαιοελληνικού τύπου, οι απλές σαγιονάρες ή τα φλατ γοβάκια θα σου χαρίσουν και στυλ αλλά και άνεση στο χορό. Εάν είσαι σχετικά... petite, έχεις ποικιλία επιλογών. Συνδύασε το φόρεμα με πλατφόρμες (που δεν λένε να βγουν από τη μόδα) ή με τις αγαπημένες σου γόβες, που φοριούνται ιδανικά με τζιν παντελόνι και ένα σέξι μπλουζάκι.

Βήμα πέμπτο: κι αν κρυώνω; Φρόντισε να έχεις στην τσάντα σου μία λεπτή ζακέτα ή ένα ελαφρύ πουλοβεράκι. Μία πασμίνα είναι πιο σέξι και ιδιαίτερη επιλογή αλλά και πάλι θα κρυώνεις! Tip: να θυμάσαι ότι τα ρούχα σου δεν πρέπει να είναι χοντρά ή συνθετικά γιατί αν ζεσταθείς πολύ, θα υποφέρεις και σίγουρα θα ιδρώσεις υπερβολικά.

Βήμα έκτο: αξεσουάρ. Ώρα για φαντασία και αυτοσχεδιασμό! Εάν επιλέξεις φόρεμα, και μάλιστα εντυπωσιακό, μία τσάντα-φάκελος και ένα ζευγάρι διακριτικά σκουλαρίκια είναι υπεραρκετά. Εάν το ντύσιμό σου είναι πιο simple, με τζιν και τοπ, μπορέις να βάλεις πολλά βραχιόλια διαφορετικού χρώματος ή ένα έντονο κολιέ σε καλοκαιρινά χρώματα. Εάν δεν είσαι τύπος του κοσμήματος, παίξε με τα μαλλιά σου και βάλε τσιμπιδάκια με στρας ή κορδέλες ‘70s για beach look.

από την Κλέλια Φατούρου