Μόδα για εργαζόμενα κορίτσια

24.04.2009
Όποιο και να είναι το εργασιακό σου περιβάλλον, φρόντισε να μην χάσεις το στυλ σου διατηρώντας ταυτόχρονα τη θηλυκή κομψότητα που διαθέτεις. Αν είσαι κορίτσι γραφείου, έχεις πολύ περισσότερες

Όποιο και να είναι το εργασιακό σου περιβάλλον, φρόντισε να μην χάσεις το στυλ σου διατηρώντας ταυτόχρονα τη θηλυκή κομψότητα που διαθέτεις. Αν είσαι κορίτσι γραφείου, έχεις πολύ περισσότερες επιλογές από έναν άντρα αρκεί να ξέρεις πώς να τις συνδυάσεις χωρίς να δείχνεις ‘ελευθέρων ηθών’! Τώρα που είμαστε στα μισά της Άνοιξης, μην φοβηθείς να βάλεις και πιο φωτεινά χρώματα(σε αξεσουάρ που είναι και πιο ασφαλής επιλογή).

Τί θα χρειαστείς:

  • Φούστες
  • Παντελόνια σε ίσια γραμμή
  • Φορέματα
  • Βερμούδες
  • Άνετα παπούτσια
  • Σανδάλια
  • Μακό μπλουζάκια

Βήμα πρώτο: ενδυματολογικός κώδικας: δεν είναι όλα τα επαγγέλματα ίδια. Εάν δουλεύεις σε μία μεγάλη εταιρία, ίσως οι επιλογές σου να κυμαίνονται μεταξύ κοστουμιού και pencil φούστας. Εάν π.χ. δουλεύεις σε κάποιο περιοδικό ή είσαι γραμματέας σε μικρή εταιρία, οι επιλογές είναι μάλλον περισσότερες. Μάθε λοιπόν εάν υπάρχουν στιλιστικοί περιορισμοί(μα ποιός φτιάχνει τους κανόνες τέλος πάντων;!) και φέρσου ανάλογα.

Βήμα δεύτερο: φτιάξε την ντουλάπα σου. Όσο κουραστική κι αν είναι η ιδέα, σιγά-σιγά ανέβασε τα χειμωνιάτικα στο πατάρι και κράτησε στην ντουλάπα σου τα ανοιξιάτικα που φοράς σε καθημερινή βάση. Αν τα έχεις έτοιμα και σιδερωμένα, δεν θα χρειαστεί να ξυπνάς αξημέρωτα για να τα βρεις.

Βήμα τρίτο: τί θα βάλεις: παντελόνια: μια και είσαι στο μεταίχμιο όπου δεν φοράς χοντρό καλσόν αλλά ούτε αφήνεις και γυμνό το πόδι, φόρα παντελόνι. Εκτός από το κλασικό σε ίσια γραμμή που συνδυάζεται με πουκάμισο ή με λευκό μακό με σακάκι, μπορείς να επιλέξεις και πιο ανοιχτόχρωμα με κάθετη ρίγα(για να μην σε παχαίνει κιόλας!) Με ένα κοντομάνικο πουκαμισάκι ή ένα λεπτό μονόχρωμο μπλουζάκι, θα είσαι και σικ και δεν θα βγάλεις την μπέμπελη.

Φούστες: οι λατρεμένες φούστες μέχρι το γόνατο σε γραμμή Α είναι το πιο βολικό φετίχ της Άνοιξης. Κολακεύουν όλες τις γυναίκες και συνδυάζονται με τα πάντα. Αλλά και αυτές σε στενή γραμμή είναι το κλειδί για κάθε εργαζόμενο κορίτσι. Εκτός από το γκρι και μαύρο, υπάρχει το μπεζ αλλά και το λευκό(που να μην φέγγει φυσικά).

Φορέματα: η μόδα θέλει τα φορέματα μακριά, φαρδιά κι αέρινα οπότε δεν έχεις παράπονο. Ένα σικ μάξι θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και στη δουλειά, ενώ τα φορεματάκια μέχρι το γόνατο σε navy στυλ κάνουν δυναμικό comeback.

Βερμούδες: τα παντελόνια μέχρι το γόνατο ενδείκνυνται για καλοκαιρινές ημέρες και περιποιημένα πόδια. Αν θέλεις να δείχνεις ψηλόλιγνη, συνδύασέ τα με γόβες, διαφορετικά δείχνουν άκρως σέξι και με σανδάλια.

Βήμα τέταρτο: παπούτσια: τί να πρωτοδιαλέξεις; Πριν καλοκαιριάσει για τα καλά, βάλε φλατ μπαλαρίνες, ανοιξιάτικα μοκασίνια αλλά και τις αγαπημένες κλασικές γόβες που είναι παντός καιρού. Αργότερα, τα σανδάλια και οι σαγιονάρες θα γίνουν δεύτερο δέρμα σου. TIP: φέτος το καλοκαίρι θα φορεθούν πολύ τα γοβάκια που είναι ανοιχτά μπροστά (σαν τα peep-toes) και πίσω.

Βήμα πέμπτο: κι αν κάνει ψύχρα; Λογικά, έχεις κουραστεί να βλέπεις παντού ζακετάκια σε κάθε χρώμα και σχέδιο. Εκτός αυτού, τα σακάκια με ρίγες θα γίνουν φέτος ένα από τα αγαπημένα σου ρούχα. Αλλά να μην ξεχνάμε και τις πασμίνες που έχουν γίνει πλέον(σαν τη Lacta) κομμάτι της ζωής μας!