6 fashion μυστικά που κάνουν τις Ιταλίδες τόσο στιλάτες 

6 fashion μυστικά που κάνουν τις Ιταλίδες τόσο στιλάτες 
Είναι πολλοί οι άνθρωποι που θεωρούν τη Γαλλία ως μια πραγματική trendsetter του στυλ, αλλά η θέση της παγκόσμιας πρωτεύουσας της μόδας ανήκει δικαίως στην ιταλική πόλη του Μιλάνου.

Οι Ιταλοί, γενικά, γνωρίζουν καλά τις τάσεις της μόδας και ξέρουν πώς να δημιουργούν λαμπερές και μοναδικές εμφανίσεις. Κατά κανόνα, οι Ιταλίδες επικεντρώνονται στη θηλυκότητα και δίνουν μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και στα υπέροχα αξεσουάρ.

Γιατί όμως οι Ιταλίδες δείχνουν τόσο εντυπωσιακές; Συνέχισε να διαβάζεις για να μάθεις 6 από τα fashion μυστικά τους.

tamara-bellis-iwvro3tljlc-unsplash-1.jpg

Τα γυαλιά ηλίου είναι ένα σημαντικό αξεσουάρ

Στην Ιταλία, τα γυαλιά ηλίου δεν είναι απλώς ένα λειτουργικό αντικείμενο, αλλά και μια σημαντική λεπτομέρεια της εμφάνισης. Κατά κανόνα, μια αληθινή fashionista θα έχει μερικούς διαφορετικούς τύπους γυαλιών ηλίου, που κυμαίνονται από κλασικά έως extravagant. Με τη βοήθεια των γυαλιών, μπορείς και να συμπληρώσεις το ντύσιμό σου και να το κάνεις πιο φωτεινό. Απλώς να θυμάσαι ότι τα καλά γυαλιά ηλίου δεν χρειάζεται να είναι πανάκριβα.

6 πράγματα που οι Γαλλίδες δεν κάνουν ποτέ με τα μαλλιά τους

Τα στενά τζιν είναι πάντα μοντέρνα στην Ιταλία

Όπως αναφέραμε παραπάνω, οι Ιταλίδες λατρεύουν να τονίζουν τη σιλουέτα τους. Έτσι, ενώ οι γυναίκες στον υπόλοιπο κόσμο φορούσαν πιο μοντέρνα boyfriend τζιν ή mom τζιν, οι Ιταλίδες fashionistas συνέχισαν να φορούν στενά τζιν. Ο κύριος κανόνας μιας Ιταλίδας δεν είναι να ακολουθεί αυστηρά τις τάσεις της μόδας, αλλά να επιλέξει ένα στυλ που της ταιριάζει.

maddi-bazzocco-lk7s8i5ndqe-unsplash-1.jpg

Οι Ιταλίδες δεν φοβούνται να φορέσουν πολλά δαχτυλίδια ταυτόχρονα

Πολλές γυναίκες αγαπούν τα κοσμήματα, αλλά οι Ιταλίδες τα φορούν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Αν άλλες fashionistas φοβούνται να υπερφορτώσουν την εμφάνισή τους με περιττά αξεσουάρ, στην Ιταλία, μπορείς συχνά να δεις πολλά mix-matched δαχτυλίδια στα γυναικεία χέρια.

Οι Ιταλίδες ξέρουν πώς να συνδυάζουν μπιζού κοσμήματα και πολυτελή vintage δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους. Φαίνονται και τα δύο τόσο casual όσο και πρωτότυπα. Η μόνη συμβουλή σε όσες τολμούν να κάνουν ένα τέτοιο πείραμα είναι όλα τα αξεσουάρ να είναι κατασκευασμένα από μέταλλο του ίδιου χρώματος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να συνδυάσεις ασημένια δαχτυλίδια με αντικείμενα από λευκό χρυσό ή πλατίνα. Αν και υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις σε κάθε κανόνα.

7 συμβουλές για το πώς θα κάνεις το στυλ των ρούχων σου να αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου

Φορούν καπέλο οποιαδήποτε εποχή

Αυτό είναι ένα δημοφιλές και κομψό αξεσουάρ που μπορεί να συμπληρώσει σχεδόν κάθε εμφάνιση. Φυσικά, τα καπέλα με φαρδύ γείσο φοριούνται σχετικά σε πολλές χώρες με ζεστό καιρό, αλλά οι Ιταλίδες τα φορούν ανεξάρτητα από την εποχή. Άλλωστε μπορούν να φορούν αρκετά χοντρά, μάλλινα καπέλα ακόμα και το καλοκαίρι και να τα συνδυάζουν με φορέματα.

Οι Ιταλίδες δίνουν μεγάλη προσοχή στα παπούτσια τους

Οι Ιταλίδες δεν θα επιλέξουν ποτέ αδιάφορα παπούτσια ή μπαλαρίνες. Τους αρέσει όταν τα παπούτσια τους είναι διακοσμημένα με φτερά, κρύσταλλα ή στρας. Και φαίνονται πραγματικά εντυπωσιακά κάτω από τον λαμπερό ήλιο.

jeff-trierweiler-yrinjq6hinm-unsplash-1.jpg

Carolina Herrera: «Δεν είναι “κλασάτο” για μια γυναίκα να φοράει τζιν μετά τα 30 και να έχει μακριά μαλλιά μετά τα 40»

Οι Ιταλίδες δεν ξεχνούν ποτέ να τονίζουν τη μέση τους με ζώνη

Η ζώνη είναι ένα πολύ σημαντικό αξεσουάρ για την γκαρνταρόμπα τους, καθώς δημιουργεί αμέσως μια λεπτή και κομψή σιλουέτα. Η ζώνη μπορεί να είναι φαρδιά, στενή, λειτουργική ή καθαρά διακοσμητική. Οι Ιταλίδες συμπληρώνουν πάντα τα ρούχα τους με μια ζώνη, είτε πρόκειται για κλασικό φόρεμα είτε για παντελόνι palazzo.

Τελευταία τροποποίηση στις 14.07.2023 - 08:30