7 συμβουλές για το πώς θα κάνεις το στυλ των ρούχων σου να αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου

7 συμβουλές για το πώς θα κάνεις το στυλ των ρούχων σου να αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου
Τα ρούχα μας αποτελούν μέρος της μη λεκτικής επικοινωνίας μας και μπορούν να δώσουν πληροφορίες για τον εαυτό μας στους άλλους. Επομένως, είναι καλό να εξετάζουμε όχι μόνο τι είναι της μόδας αλλά και τι ταιριάζει με το σώμα μας και μας κάνει να δείχνουμε και να νιώθουμε όμορφα. χ

Παρακάτω θα δεις 7 συμβουλές για το πώς θα κάνεις το στυλ των ρούχων σου να αναδεικνύει καλύτερα το σώμα σου

Δώσε στυλ στο ντύσιμό σου χρησιμοποιώντας οριζόντιες γραμμές

Εδώ και χρόνια, πιστεύαμε ότι πρέπει να φοράμε prints με κάθετες γραμμές για να φαινόμαστε πιο αδύνατες, αλλά δεν μπορούσαμε να είμαστε πιο μακριά από την αλήθεια. Μια μελέτη που διεξήχθη από μια ερευνητική ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Γιορκ απέδειξε ότι αυτό το print κάνει το σώμα μας να δείχνει πιο ογκώδες. Η εξήγηση βασίζεται σε δύο οπτικές ψευδαισθήσεις που επηρεάζουν τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τις αποστάσεις, ανάλογα με το αν οι γραμμές είναι οριζόντιες ή κάθετες.

Είσαι καλεσμένη σε γάμο; 5 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγεις στο ντύσιμό σου

Η λαιμόκοψη V είναι σύμμαχος μας

Η λαιμόκοψη V ευνοεί όλους τους σωματότυπους γιατί βοηθά στη μείωση του όγκου στην περιοχή του στήθους και ενισχύει το φυσικό του σχήμα (ανάλογα με το ύψος του λαιμού). Επιμηκύνει επίσης το λαιμό και κάνει τους ώμους να φαίνονται μικρότεροι (αν έχεις φαρδείς ώμους).

Να είσαι προσεκτική όταν ακολουθείς τις τάσεις στα παντελόνια

Κοψίματα, σχέδια, χρώματα... υπάρχει τεράστια ποικιλία σε παντελόνια. Γι' αυτό είναι σημαντικό όταν τα αγοράζουμε να λαμβάνουμε υπόψη όχι μόνο τι μας αρέσει, τι είναι στη μόδα και τι μας κάνει να νιώθουμε άνετα, αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και ποιο θα αναδείξει τον σωματότυπό μας. Για παράδειγμα, καμπάνα ή με όγκο στα πόδια για όσες έχουν σώμα ανάποδου τριγώνου ή skinny για το σώμα «κλεψύδρα».

5 εύκολοι και γρήγοροι τρόποι να κάνεις στυλάτο ένα καθημερινό σου ρούχο

Η διαφορά είναι στις πίσω τσέπες του παντελονιού

Όταν επιλέγεις τζιν, ένα από τα μυστικά είναι η επιλογή παντελονιού με τσέπες σε στυλ που ταιριάζει με το σώμα σας. Πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά και να αναλύσεις πού βρίσκονται οι τσέπες σε σχέση με τη ραφή του παντελονιού. Για παράδειγμα, οι τσέπες που απέχουν πολύ από την κεντρική ραφή θα κάνουν τα οπίσθια σου να φαίνονται μεγάλα ενώ αν θέλεις να αναδείξεις τα οπίσθια σου, να επιλέξεις τσέπες που να είναι ψηλές, μικρές και πιο κοντά στη ραφή.

Το χρώμα του παντελονιού έχει σημασία

Σχετικό ρόλο παίζει και το χρώμα του παντελονιού, καθώς τα σκούρα χρώματα έχουν καλύτερο στυλ από τα ανοιχτόχρωμα και οι ματ υφές είναι καλύτερες από τις γυαλιστερές. Εάν θέλεις να κρύψεις το πλάτος των ποδιών σου, είναι προτιμότερο να επιλέξεις μαύρο μάλλινο παρά μπεζ σατέν. Από την άλλη, αν θέλεις να τονίσεις περισσότερο τους γοφούς σου παρά τους ώμους σου, τα prints είναι μεγάλοι σύμμαχοι.

Το στυλ της τσάντας παίζει σημαντικό ρόλο

Το στυλ της τσάντας μάλλον δεν είναι κάτι που λαμβάνουμε υπόψη όταν αγοράζουμε ή όταν επιλέγουμε το ντύσιμό μας, αλλά θα έπρεπε. Για μια γυναίκα με μεγάλο μπούστο, μια τσάντα με ένα μικρό λουράκι στον ώμο θα εστιάσει την προσοχή σε αυτή την περιοχή, αντίθετα, μια με μακρύ λουράκι μέχρι το ισχίο, θα είναι ιδανική.

5 ενδυματολογικά κόλπα για το ιδανικό ντύσιμο αν έχεις «γεμάτα» μπράτσα

Το να φοράς παπούτσια στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι κάνει τη διαφορά.

Ανάμεσα στα γνωστά οπτικά κόλπα για να δείχνεις πιο ψηλή, είναι να φοράς παπούτσια στο ίδιο χρώμα με το παντελόνι, δίνοντας έτσι μια αίσθηση συνέχειας που θα κάνει τα πόδια σου να φαίνονται πιο μακριά και πιο αδύνατα.

5 ενδυματολογικές επιλογές μπορεί να σε κάνουν να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την ηλικία σου

Τελευταία τροποποίηση στις 06.07.2023 - 10:34