Είσαι καλεσμένη σε γάμο; 5 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγεις στο ντύσιμό σου

Είσαι καλεσμένη σε γάμο; 5 πράγματα που καλό θα ήταν να αποφύγεις στο ντύσιμό σου
Σήμερα ,για να πας σε έναν γάμο δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι στυλιστικοί κανόνες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι ενώ ετοιμάζεσαι να ντυθείς για να πας στην εκκλησία και τη δεξίωση.

Η Elaine Swann, lifestyle και etiquette expert δίνει κάποιους στυλιστικούς κανόνες για γάμους και είναι χρήσιμο να τους λάβεις υπόψη σου. Συνέχισε να διαβάζεις για τις συμβουλές της σχετικά με το τι πρέπει να αποφύγεις να φορέσεις σε έναν γάμο. Μετά από αυτό, ο χρόνος προετοιμασίας σου για έναν γάμο θα γίνει ακόμα μικρότερος.

Μην φορέσεις λευκά

Κλασικός κανόνας που αφορά και το ανοιχτό εκρού. Η Swann λέει ότι ακόμα και τα ανοιχτότερα χρώματα τείνουν να φαίνονται στις φωτογραφίες ως λευκά. Η αποφυγή του λευκού θα πρέπει να είναι κανόνας εκτός αν η νύφη έχει ζητήσει συγκεκριμένα να το φορέσουν οι καλεσμένοι.

Πώς να είσαι η καλύτερη εκδοχή σου την ημέρα του γάμου σου

Μην ντυθείς - πολύ - casual

Ακόμα κι αν ο γάμος έχει πιο χαμηλών τόνων ενδυματολογικό κώδικα, δεν πρέπει να πας και τόσο casual. Δηλαδή όχι, τζιν, μακό μπλουζάκια κλπ. «Αν πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο “χαλαρά ντυμένη” ή “υπερβολικά ντυμένη”, είναι πάντα καλύτερο να είσαι υπερβολικά ντυμένη», εξηγεί η Swann.

Κάλυψε τους ώμους σου αν χρειάζεται

Η τελετή γίνεται σε εκκλησία ή σε χώρο με πιο σεμνό ενδυματολογικό κώδικα; Η Swann λέει, πάνω από όλα, είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι οι γάμοι είναι μια ιερή περίσταση. Καλό είναι να δείξεις σεβασμό στο μυστήριο και να φέρεις μια πασμίνα ή πουλόβερ για να καλύψεις την πλάτη και τους ώμους σου.

9 συμβουλές για να επιλέξεις ρούχα που θα σε δείχνουν 10 χρόνια νεότερη

Πρόσεξε το ντεκολτέ σου

Οι γάμοι είναι γενικά λίγο πιο οικογενειακή υπόθεση, επομένως είναι καλύτερο να κρατήσεις το μίνι φόρεμα σου τύπου J-Lo Versace για μια διαφορετική περίσταση.

«Δεν θα είναι εκεί μόνο το ζευγάρι, αλλά μπορεί να υπάρχουν μέλη της ευρύτερης οικογένειας, συμπεριλαμβανομένων ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας», λέει η Swann. «Σίγουρα δεν χρειάζεται να φορέσεις κάτι που είναι παλιομοδίτικο – μπορείς να παραμείνεις στη μόδα - αλλά να θυμάσαι ότι μέρος του γάμου μπορεί να είναι επίσης μια πολύ θρησκευτική περίσταση, οπότε καλό είναι να το σεβαστείς».

Να είσαι προσεκτική στην επιλογή των παπουτσιών σου

Η άνεση είναι σημαντική, ειδικά αν σκοπεύεις να χορέψεις. Αλλά επουδενί μην πας με σαγιονάρες στην τελετή εκτός κι αν πρόκειται για έναν γάμο-πάρτι στην παραλία. Αν ξέρεις ότι πρόκειται να περπατήσεις πολύ για να πας από το ένα σημείο στο άλλο κατά τη διάρκεια της τελετής και της δεξίωσης, η Swann λέει ότι είναι καλό να φέρεις ένα ακόμα ζευγάρι άνετα φλατ παπούτσια (σαγιονάρες ή άλλο) που μπορούν να μπουν και να βγουν γρήγορα — αλλά μόνο για εκείνο το ενδιάμεσο!

Επίσης, αν οι γάμοι γίνονται σε γρασίδι, η Swann προτείνει να φοράς πλατφόρμες ή τακούνια που έχουν πιο χοντρή σόλα, ώστε να μην βουλιάζεις στο έδαφος όταν περπατάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 26.06.2023 - 09:51