Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό guacamole

17.02.2024
Η πιο εύκολη συνταγή για το πιο νόστιμο σπιτικό guacamole
Αν έχεις στο πρόγραμμα μεξικάνικο, ιδού η βασική συνταγή που θα χρειαστείς.

Το guacamole είναι ένα δημοφιλές μεξικάνικο ντιπ ή άλειμμα που παρασκευάζεται κυρίως από πολτοποιημένα αβοκάντο και περιλαμβάνει συνήθως συστατικά όπως χυμό λάιμ, αλάτι, κρεμμύδια, ντομάτες και κόλιανδρο.

Το guacamole δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και θρεπτικό, καθώς το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιή λίπη, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Είναι ένα ευέλικτο πιάτο που μπορείτε να το απολαύσεις μόνο του ή ως συμπλήρωμα σε μια μεγάλη ποικιλία γευμάτων.

Ιδού μια εύκολη συνταγή για αρχή και από εκεί και πέρα κα΄νεις και τις όποιες προσθαφαιρέσεις, τόσο σε είδος όσο και σε ποσότητα! Απαραίτητο συνοδευτικό τα nacos ή τα tortilla chips, μην ξεχνάς!

Το τοστ γιαουρτιού είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του avocado toast που αξίζει να δοκιμάσεις

Υλικά

-3 αβοκάντο σε κύβους
-1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους (περίπου 1/2 φλιτζάνι)
-3 κουταλιές της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
-1/2 πιπεριές jalapeño, ψιλοκομμένες (με σπόρους)
-1/3 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτούς κύβους
-2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ
- αρκετό αλάτι!

Εκτέλεση

Πρόσθεσε τα αβοκάντο σε ένα μπολ και πολτοποιήστε τα ελαφρά με ένα πιρούνι. Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έτοιμο σε χρόνο μηδέν για ντιπ ή για βάση σε tacos ή burritos.

{https://www.instagram.com/p/C3XhNtlSD3P/?img_index=1}

Η θρεπτική αξία και η σημασία του αβοκάντο στην διατροφή μας

Extra tip αποθήκευσης:

Επειδή τα αβοκάντο οξειδώνονται γρήγορα μόλις καθαριστούν, το guacamole είναι καλύτερο να το απολαύσεις όσο πιο φρέσκο γίνεται. Για να αποφύγεις το μαύρισμα, λοιπόν, αποθήκευσε το guacamole σε αεροστεγές δοχείο με πλαστικό περιτύλιγμα πιεσμένο απευθείας στην επιφάνεια του ντιπ για να ελαχιστοποιήσεις την έκθεση στον αέρα. Βάλε το στο ψυγείο και κατανάλωσέ το μέσα σε μία ή δύο ημέρες.

Καλή όρεξη!

Τελευταία τροποποίηση στις 16.02.2024 - 17:57