Το τοστ γιαουρτιού είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του avocado toast που αξίζει να δοκιμάσεις

12.02.2022
Το τοστ γιαουρτιού είναι η αναβαθμισμένη εκδοχή του avocado toast που αξίζει να δοκιμάσεις
Μάθε πώς μπορείς να φτιάξεις αυτό το viral πρωινό

Αν βαρέθηκες το τοστ με αβοκάντο, υπάρχει ένα νέο, πιο γλυκό τοστ που αυτή τη στιγμή γίνεται viral στο TikTok. Όπως μπορεί να μάντεψες, το τοστ γιαουρτιού περιλαμβάνει γιαούρτι και τοστ, αλλά είναι λίγο πιο ανεβαθμισμένο από αυτό.

Αυτό που είναι υπέροχο σε αυτήν την τάση του TikTok είναι ότι μπορείς να την προσαρμόσεις ακριβώς σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. Για παράδειγμα, αν σου αρέσει να τρως γιαούρτι, μη διστάσεις να χρησιμοποιήσεις αυτό το σνακ ως βάση του τοστ σου. Αν δεν είσαι λάτρης των φρέσκων φρούτων, γέμισε το τοστ σου με κομματάκια σοκολάτας και ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Μέχρι σήμερα, η ετικέτα #yogurttoast στο TikTok έχει περισσότερες από 20 εκατομμύρια προβολές και εκατοντάδες βίντεο που περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο παρασκευής αυτής της γλυκιάς και αλμυρής απόλαυσης.Δες παρακάτω μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να το απολαύσεις.

Πειραματίσου με διάφορα είδη γιαουρτιού
Το τοστ γιαουρτιού λειτουργεί με σχεδόν οποιοδήποτε είδος γιαουρτιού. Πολλοί TikTokers συνδυάζουν ένα γιαούρτι με γεύση μούρων με μια επικάλυψη φρέσκου μούρου, που δημιουργεί μια ωραία συμμετρία στο πιάτο, ενώ άλλοι προτιμούν να χρησιμοποιούν απλό γιαούρτι ανακατεμένο με λίγο μέλι για να κάνουν εύκολα το σνακ λίγο πιο γλυκό.

Δοκίμασε την εκδοχή γαλλικού τοστ
Αν θέλεις κάτι που θα θυμίζει γαλλικό τοστ, πρόσθεσε λίγη κανέλα και σιρόπι σφενδάμου στο μείγμα γιαουρτιού και αυγού. Στη συνέχεια, πρόσθεσε λίγη ζάχαρη άχνη και λίγο ακόμη σιρόπι σφενδάμου.

Διασκέδασε με τα toppings
Πολλές από τις συνταγές τοστ γιαουρτιού στο TikTok απαιτούν επικάλυψη από φρέσκα βατόμουρα, φράουλες ή σμέουρα (ή το συνδυασμό των τριών), αλλά δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείς να διασκεδάσεις λίγο περισσότερο με τη γαρνιτούρα. Δοκίμασε τσιπς σοκολάτας, γιαούρτι με κακάο, κομματάκια σοκολάτας ανακατεμένα με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή αν είσαι λάτρης των εσπεριδοειδών, κομμάτια πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ.

Γίνε χορτοφάγος
Για μια vegan εκδοχή αυτού του τοστ, επίλεξε ένα γιαούρτι φυτικής προέλευσης, όπως γιαούρτι με κάσιους ή γιαούρτι με γάλα βρώμης. Στη συνέχεια, αντί για αυγό, χρησιμοποίησε έναν συνδυασμό αλεύρου ρεβιθιού και νερού. Άλλες επιλογές για vegan περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του αυγού με έναν συνδυασμό ανάμεικτου γιαουρτιού καρύδας και τόφου.

Δοκίμασε την κρεμ μπρουλέ εκδοχή
Για μια ιδιαίτερα αριστοκρατική εκδοχή αυτού του τοστ, μη διστάσεις να δοκιμάσεις μια κρεμ μπρουλέ. Αυτό συνεπάγεται την επικάλυψη μπριός με μείγμα αυγού και γιαουρτιού και την τοποθέτηση του στη φριτέζα για λίγα λεπτά μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα. Στη συνέχεια, αφαίρεσε το από τη φριτέζα, πασπάλισε από πάνω λίγη ζάχαρη και σβήσε το ώστε η κορυφή να γίνει ωραία και τραγανή, ακριβώς όπως η κρεμ μπρουλέ.