Flapjacks cheesecake με φράουλα

06.02.2022
Flapjacks cheesecake με φράουλα
Η τέλεια επιλογή για την ημέρα των ερωτευμένων

Αν ψάχνεις ένα γλυκό πιάτο για την ημέρα των ερωτευμένων, αυτά τα flapjacks cheesecake με φράουλες είναι μια υπέροχη επιλογή.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά
3/4 κούπας κομπόστα φράουλας με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη
230 γρ. φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση
2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κούπες μπέικιν πάουντερ
1/8 κουτ. αλάτι
2 1/2 κούπες βουτυρόγαλα χαμηλών λιπαρών
2 μεγάλα αυγά
1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. ψιλοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
170 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
3 κ.σ. βουτυρόκρεμα για γαρνίρισμα

Pancakes γλυκοπατάτας με βουτυρόγαλα

Εκτέλεση
Σε μέτριο μπολ, βάλε την κομπόστα φράουλας στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό ή μέχρι να λιώσει. Ανακάτεψε τις φράουλες και άφησε τις στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ, χτύπησε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, χτύπησε το βουτυρόγαλα, τα αυγά, την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το ξύσμα μέχρι να ενωθούν. Με τα χέρια πρόσθεσε το τυρί κρέμα σε χοντρά κομμάτια. Χτύπησε μέχρι να κατανεμηθεί καλά το τυρί κρέμα.

Πρόσθεσε το μείγμα βουτυρόγαλου στο μπολ με τα ξηρά υλικά. Ανακάτεψε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Σε αντικολλητικό τηγάνι, λιώσε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό και ο αφρός από το βούτυρο υποχωρήσει, πρόσθεσε τη ζύμη γεμίζοντας τέταρτα φλιτζανιού.

Μαγείρεψε για 2 με 3 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες και να σταθεροποιηθούν οι άκρες. Γύρισε και μαγείρεψε άλλα 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ο πάτος. Εάν θέλεις, μετάφερε τις μαγειρεμένες τηγανίτες σε ταψί σε φούρνο στους 100°C για να διατηρηθούν ζεστές. Μαγείρεψε το υπόλοιπο κουρκούτι σε παρτίδες, προσθέτοντας περισσότερο βούτυρο όσο χρειάζεται. Σέρβιρε τις τηγανίτες με μείγμα φράουλας και πασπαλίζοντας τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής.