Η σαλάτα που έτρωγε η Jennifer Aniston κάθε μέρα για 10 χρόνια στα γυρίσματα του "Friends"

05.02.2022
Η σαλάτα που έτρωγε η Jennifer Aniston κάθε μέρα για 10 χρόνια στα γυρίσματα του "Friends"
Ποια είναι τα οφέλη που σου προσφέρει αυτή η νόστιμη και υγεινή επιλογή;

Όταν βρίσκεις ένα γεύμα που έχει νόστιμη γεύση και σε κάνει να νιώθεις καλά, είναι αναμενόμενο να το λαχταράς κάθε μέρα. Αλλά σου άρεσε ποτέ ένα γεύμα τόσο πολύ που να το τρως καθημερινά για μια δεκαετία; Η Jennifer Aniston πάντως το έκανε, καθώς έτρωγε την ίδια ακριβώς σαλάτα κάθε μέρα ενώ γύριζε το Friends για 10 χρόνια.

Συνταγή για καυτερές μπουκιές κουνουπιδιού

Τι περιέχει λοιπόν το αγαπημένο μεσημεριανό γεύμα της ηθοποιού; Πλιγούρι, κρεμμύδι, μαϊντανό, δυόσμο, φιστίκι Αιγίνης ψιλοκομμένο, αγγούρι σε κύβους, ρεβίθια και τυρί φέτα. Η διατροφολόγος Maggie Michalczyk, λέει ότι η συνταγή της Aniston κερδίζει σίγουρα τη σφραγίδα της έγκρισής της για το μεσημεριανό γεύμα.

Ένας σημαντικός λόγος είναι επειδή το πιάτο είναι γεμάτο με υγιεινές για την καρδιά φυτικές ίνες, χάρη τόσο στα λαχανικά όσο και στο πλιγούρι. "Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό ολικής αλέσεως με προέλευση από τη Μέση Ανατολή και τη Μεσόγειο. Μια μερίδα ενός φλιτζανιού περιέχει οκτώ γραμμάρια φυτικών ινών και έχει επίσης άλλα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, σίδηρο και ψευδάργυρο", λέει.

Τα ρεβίθια είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι αυτή η σαλάτα θα έχει αρκετή πρωτεΐνη για να την κάνει ένα πραγματικά χορταστικό γεύμα. Τα ρεβίθια είναι επίσης μια άλλη πηγή πλούσια σε φυτικές ίνες, καθώς είναι γεμάτα με φυλλικό οξύ, μαγγάνιο και χαλκό (πράγμα που σημαίνει σημαντικά οφέλη για την υγεία των οστών, την υγεία του εγκεφάλου και τα αντιφλεγμονώδη οφέλη).

Η Michalczyk λέει ότι η φέτα έχει επίσης τα δικά της οφέλη. «Αυτό το τυρί δίνει σε οτιδήποτε του βάλεις περισσότερη γεύση και κρεμώδη υφή», λέει. "Η φέτα είναι επίσης μια καλή πηγή ασβεστίου και της βιταμίνης Β, της ριβοφλαβίνης".

Ακόμη και τα βότανα της συνταγής για τη σαλάτα της Aniston είναι ευεργετικά, τόσο από άποψη γεύσης όσο και από άποψη θρεπτικής αξίας. Η Michalczyk λέει ότι η μέντα βοηθά στη διαδικασία της πέψης ενώ δουλεύει με τον μαϊντανό για να προσθέσει ένα στρώμα φωτεινότητας σε ολόκληρο το μπολ.