Μπισκότα με φυστικοβούτυρο σφενδάμου και πρωτεΐνες

30.01.2022
Μπισκότα με φυστικοβούτυρο σφενδάμου και πρωτεΐνες
Ένα σνακ ιδανικό για μετά την προπόνηση

Ο τέλειος συνδυασμός γλυκού, αλμυρού και ξηρού καρπού, το φυστικοβούτυρο έχει κάτι που ενθουσιάζει όλους τους γευστικούς κάλυκες. Ενώ αυτό το άλειμμα έχει υπέροχη γεύση σε όλα, από πλιγούρι βρώμης μέχρι smoothies, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις κάτι άλλο εξίσου νόστιμο: σάντουιτς μπισκότα με φυστικοβούτυρο.

Κέικ γιαουρτιού με βατόμουρο

Αυτή η συνταγή δεν περιλαμβάνει γαλακτοκομικά και γλουτένη, οπότε αν έχεις δυσανεξίες, αυτή είναι η συνταγή για εσένα. Η συνταγή απαιτεί τόσο κρεμώδες φυστικοβούτυρο όσο και τραγανό φυστικοβούτυρο - το κρεμώδες φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των μπισκότων και το τραγανό φυστικοβούτυρο χρησιμοποιείται για την παρασκευή της γέμισης. Εκτός από υπέροχη γεύση, αυτά τα μπισκότα είναι γεμάτα πρωτεΐνη και υγιή λίπη, που σημαίνει ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως σνακ μετά την προπόνηση.

Δες παρακάτω πώς μπορείς να τα φτιάξεις:

Συστατικά
Για τα μπισκότα:
1/2 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1/3 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
3/4 φλιτζανιού αλεύρι κεχρί
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:
1/3 φλιτζάνι τραγανό φυστικοβούτυρο
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
1 κουταλιά της σούπας άμυλο καλαμποκιού

1. Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ, ανακάτεψε τα υγρά υλικά και στη συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακάτεψε μέχρι να κρατήσει η ζύμη. Κόψε και στρογγύλεψε σε μικρές μπάλες. Σε ένα ταψί, πίεσε δύο μπάλες μεταξύ τους, έτσι ώστε να υπάρχει μια ελαφριά επικάλυψη που σχηματίζει ένα σχήμα φιστικιού. Ψήσε για 10 με 12 λεπτά, περιστρέφοντας τη μέση. Αφαίρεσε και άφησε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα για μπισκότα.

2. Για τη γέμιση, ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και ρίξτα γενναιόδωρα σε ένα μπισκότο και ρίξε ένα δεύτερο μπισκότο από πάνω.