Πώς να φτιάξεις αυγά ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων

29.01.2022
Πώς να φτιάξεις αυγά ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων
Δεν απαιτούνται φανταχτερά gadget!

Τα αυγά ποσέ είναι η κορωνίδα των παρασκευασμάτων από φρέσκα αυγά, αλλά η παρασκευή τους μπορεί να είναι δύσκολη. Διάφορες τεχνικές περιλαμβάνουν την προσθήκη ξιδιού σε νερό που βράζει, το στροβιλισμό, το στράγγισμα και το αλάτισμα ή οποιαδήποτε μέθοδο θεωρείς πιο εύκολη. Και η αλήθεια είναι πως η ευκολία είναι το κλειδί σε ένα βιαστικό ή καθημερινό πρωινό, όταν θέλεις απλώς ένα υγιεινό, αλλά απολαυστικό πρωινό. Αν απλά δεν έχεις χρόνο να βράσεις νερό για να μαγειρέψεις ένα αυγό, μπορείς να δοκιμάσεις να το ψήσεις στο φούρνο μικροκυμάτων.

Ψημένα ιταλικά αυγά: Μία διαφορετική συνταγή για το Κυριακάτικο πρωινό σου -και όχι μόνο

Πώς να ψήσεις ένα αυγό στο φούρνο μικροκυμάτων:
Γέμισε μια κούπα με νερό βρύσης, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό χώρο στην κορυφή. Σπάσε ένα αυγό στη γεμάτη κούπα. Χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα για να ανοίξεις γρήγορα μια τρύπα στον κρόκο, ώστε να μην εκραγεί στο φούρνο μικροκυμάτων. Ο κρόκος πρέπει να παραμείνει άθικτος, και να μην διαρρέει καθόλου.

Βάλε την κούπα στο φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό. Χρησιμοποίησε ένα κουτάλι για να αφαιρέσεις το αυγό από το νερό και ακούμπησε το σε χαρτί κουζίνας ή σέρβιρε αμέσως. Εάν τα ασπράδια δεν έχουν ψηθεί πλήρως μετά από ένα λεπτό, άφησε το αυγό να ξεκουραστεί στη ζεστή κούπα με νερό για 30 δευτερόλεπτα. Εάν δεν είναι ακόμα έτοιμο, ψήσε το ξανά σε μικροκύματα σε διαστήματα 10 δευτερολέπτων. Τα αυγά ποσέ στο φούρνο μικροκυμάτων δίνουν έναν ελαφρώς υγρό κρόκο. Αν προτιμάς ο κρόκος σου να είναι πιο συμπαγής και ψημένος, απλά άφησε το αυγό στο ζεστό νερό για μερικά επιπλέον δευτερόλεπτα ώστε να σφίξει.

Και τέλος! Δεν απαιτούνται ξύδι ή περίπλοκες τεχνικές. Για να διακοσμήσετε αυτά τα θαύματα του φούρνου μικροκυμάτων ενός λεπτού, δοκιμάστε τα με βούτυρο τσίλι και γιαούρτι ή αφήστε τα πάνω από το επόμενο αλμυρό τοστ σας.