Λαζάνια σπανάκι - Μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού πιάτου

23.01.2022
Λαζάνια σπανάκι - Μια διαφορετική εκδοχή του κλασσικού πιάτου
Εντυπωσίασε τους φίλους και την οικογένεια σου με αυτά τα λαζάνια στο τηγάνι, μια μοντέρνα εκδοχή του κλασσικού comfort φαγητού, με στρώσεις σπιτικής σάλτσας ντομάτας, λαζάνια, ρικότα και σπανάκι. Για την χορτοφαγική του εκδοχή, αντικατάστησε το λουκάνικο στη σάλτσα με σοταρισμένη μελιτζάνα ή μανιτάρια.

Ψητές γαρίδες με παρμεζάνα

Δες παρακάτω πώς μπορείς να το φτιάξεις:

Συστατικά

1 κιλό αλεσμένο ιταλικό λουκάνικο

800 γρ. θρυμματισμένες ντομάτες

1 ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα καρυκεύματα

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

450 γρ. τυρί ρικότα

1 μεγάλο αυγό

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί μοτσαρέλα, χωρισμένα

170 γρ. λαζάνια noodles (όχι βρασμένα)

7 φλιτζάνια baby σπανάκι, χωρισμένα

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού

Εκτέλεση
Μαγείρεψε το λουκάνικο, ανακατεύοντας συχνά, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή ένταση μέχρι να ψηθεί και να ροδίσει, περίπου 8 λεπτά. Μείωσε τη θερμότητα σε μέτρια και πρόσθεσε τις ντομάτες, τα καρυκεύματα και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει η σάλτσα, περίπου 4 λεπτά. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε τη ρικότα, το αυγό, 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα και το υπόλοιπο αλάτι σε ένα μέτριο μπολ.

Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, άφησε στην άκρη 3 φλιτζάνια από τη σάλτσα σε ένα μπολ. Προθέρμανε το φούρνο με σχάρα. Βάλε μια στρώση λαζάνια πάνω από τη σάλτσα στο τηγάνι, σπάζοντας τα κομμάτια για να χωρέσουν όσο χρειάζεται. Συμπλήρωσε με 1 φλιτζάνι της κρατημένης σάλτσας, ¾ φλιτζάνι από το μείγμα ρικότα και 3 φλιτζάνια σπανάκι. Επανάλαβε τις στρώσεις δύο φορές με τα υπόλοιπα noodles, τη σάλτσα, το μείγμα ρικότα και το σπανάκι, παραλείποντας το σπανάκι από την επάνω στρώση.

Άφησε το τηγάνι να ζεσταθεί. Σκέπασε και μαγείρεψε μέχρι να μαλακώσουν τα noodles και να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η σάλτσα, περίπου 20 λεπτά. Συμπλήρωσε με το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι σπανάκι. Σκέπασε και ψήσε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 1 λεπτό. Ξεσκέπασε και ρίξε από πάνω το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι μοτσαρέλα. Ψήσε μέχρι το τυρί να αρχίσει να ροδίζει, 4 με 5 λεπτά. Πασπάλισε με τον βασιλικό.