Ψητές γαρίδες με παρμεζάνα | κουζινα , συνταγες , ψάρι & θαλασσινά | womenonly.gr
8:00
9/1

Ψητές γαρίδες με παρμεζάνα

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Υπάρχει καλύτερος συνδυασμός από ζουμερές γαρίδες με λαχταριστό τυρί;

Όλοι είναι εξοικειωμένοι με την κλασική συνταγή κοτόπουλου με παρμεζάνα, αλλά έχεις ακούσει για γαρίδες με παρμεζάνα;

Γλασαρισμένος σολομός με ρύζι μπρόκολου

Δες παρακάτω πώς μπορείς να φτιάξεις αυτό το πιάτο:

 

 

Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
170 γραμμάρια χωριάτικο ψωμί, σε κομμάτια
Αλάτι kosher
Πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κιλό ντομάτες, κομμένες σε κομμάτια
1 μικρό ματσάκι βασιλικό, με τα φύλλα κομμένα και χωρισμένα
1 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
60 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα, τριμμένο
3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στους 220°. Ζέστανε 2 κ.σ. λάδι σε μεγάλο τηγάνι κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Πρόσθεσε το ψωμί και ρίξε το λάδι για να επικαλυφθεί, στη συνέχεια αλατοπιπέρωσε με 1/4 κουτ. αλάτι και πιπέρι. Μετάφερε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε μέχρι το ψωμί να ροδίσει και να γίνει τραγανό.

Μετάφερε το ψωμί στο πιάτο και μετά πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και σκόρδο στο τηγάνι. Μαγείρεψε, ανακατεύοντας, μέχρι το σκόρδο να αρχίσει να ροδίζει, περίπου 1 λεπτό. Πρόσθεσε τις ντομάτες και 1/4 κουταλιάς αλάτι και πιπέρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους. Δύπλωσε στη μέση του βασιλικού.

Δίπλωσε τις γαρίδες και το ψωμί στο μείγμα ντομάτας. Πασπάλισε με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ψήσε μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς και το τυρί να ροδίσει. Σκόρπισε τον υπόλοιπο βασιλικό από πάνω και σέρβιρε.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ