Τραγανά νιόκι με ντοματίνια και μοτσαρέλα

13.08.2022
Τραγανά νιόκι με ντοματίνια και μοτσαρέλα
Δοκίμασε μια πιο γρήγορη εκδοχή των ψημένων ζυμαρικών

Τα τηγανητά νιόκι είναι σαν μια πιο γρήγορη εκδοχή ψημένων ζυμαρικών. Αυτό το πιάτο είναι γεμάτο με ζουμερές ντομάτες και λιωμένη μοτσαρέλα.

Λαζάνια με σπανάκι και αγκινάρα

Συστατικά
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, + λίγο περισσότερο
2 συσκευασίες νιόκι πατάτας
¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
¼ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, + περισσότερο για το σερβίρισμα
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
4 φλυτζάνια μικρές ντομάτες
¼ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού κομμένα σε λεπτές φέτες (προαιρετικά), + περισσότερο για το σερβίρισμα
230 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε κομμάτια

Παρασκευή
Προθέρμανε το φούρνο, και σε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας, ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο για να καλύψεις ελαφρά τον πάτο του τηγανιού (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Πρόσθεσε τα μισά νιόκι στο τηγάνι, σπάζοντας όσα έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Κάλυψε με ένα καπάκι ή ταψί και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 2 έως 4 λεπτά. Μετάφερε σε ένα μεσαίο μπολ. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα νιόκι και το ελαιόλαδο.

Πρόσθεσε το βούτυρο στο τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια προς δυνατή ένταση, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί, για 1 με 2 λεπτά. Πρόσθεσε το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και λίγο πιπέρι, μειώνοντας ελαφρά τη φωτιά αν χρειάζεται για να αποφύγεις το ζεμάτισμα. Πρόσθεσε τις ντομάτες και 3 κουταλιές της σούπας νερό και μαγείρεψε, ανακινώντας το τηγάνι κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν οι ντομάτες και να πήξει ελαφρώς το υγρό, για 4 με 6 λεπτά. Τρίψε τις ντομάτες καθώς σκάνε.

Πρόσθεσε τα ψημένα νιόκι και 1/4 φλιτζάνι βασιλικό (αν χρησιμοποιείς), ανακάτεψε για να επικαλυφθούν και στη συνέχεια ανακίνησε σε μια ομοιόμορφη στρώση. Πρόσθεσε τη μοτσαρέλα και το ελαιόλαδο. Ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει σε σημεία, 2 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε περισσότερο βασιλικό, νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και μαύρο πιπέρι κατά βούληση.