Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα

14.08.2022
Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα
Ένα ζουμερό και χορταστικό πιάτο που αξίζει να δοκιμάσεις

Αυτό το πιάτο εμπνέεται από το κοτόπουλο παρμεζάνας, αλλά εξαλείφει τη φασαρία του παναρίσματος και του τηγανίσματος για τις κοτολέτες κοτόπουλου. Αντίθετα, οι κεφτέδες κοτόπουλου πρωταγωνιστούν, προσφέροντας ένα εξίσου χορταστικό γεύμα. Το απροσδόκητο μυστικό για αυτά τα τρυφερά κεφτεδάκια είναι το τόφου, το οποίο τα διατηρεί ζουμερά. Η προσθήκη της ρικότα δημιουργεί μια κρεμώδη υφή, καθώς και υπέροχη γεύση. Το αιχμηρό και πικάντικο provolone ολοκληρώνει το πιάτο, αν και η μοτσαρέλα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για πιο ήπια γεύση. Απόλαυσε το πάνω από βουτυρωμένα νουντλς αυγών.

Μαροκινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά

Συστατικά
¾ φλιτζάνι θρυμματισμένο σφιχτό τόφου
½ φλιτζάνι ρικότα
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
¼ φλιτζανιού απλή ψίχα ψωμιού
1 μεγάλο αυγό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
1 κιλό κιμά κοτόπουλο (ή γαλοπούλα)
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 μέτριες κόκκινες πιπεριές, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
3 φλιτζάνια σάλτσα μαρινάρα
170 γρ. τυρί προβολόνε σε φέτες,
Μαγειρεμένα νουντλς αυγών ή άλλα ζυμαρικά, για το σερβίρισμα
Μαϊντανός ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Προθέρμανε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το τόφου, τη ρικότα, την παρμεζάνα, το τρίμμα ψωμιού, το αυγό, το σκόρδο, τη ρίγανη, 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε απαλά. Βρέξε ελαφρά τα χέρια για να μην κολλήσει το μείγμα κεφτεδών και, στη συνέχεια, τύλιξε τους σε μέγεθος μπάλας του γκολφ.

Ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε τις πιπεριές, αλατοπιπέρωσε και μαγείρεψε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά. Πρόσθεσε τη σάλτσα μαρινάρας και τα κεφτεδάκια και ανακάτεψε απαλά για να καλύψουν τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα. Άφησε να πάρει βράση, σκέπασε και μετάφερε στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να ψηθούν τα κεφτεδάκια, για 20 λεπτά.

Πρόσθεσε φέτες προβολόνε, ελαφρώς επικαλυπτόμενες, και ψήσε μέχρι να λιώσει το τυρί, για περίπου 3 λεπτά περισσότερο.