Κοτόπουλο κάτσου κάρυ: Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό δείπνο

05.08.2022
Κοτόπουλο κάτσου κάρυ: Μία νόστιμη και υγιεινή συνταγή για ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό δείπνο
Σε αυτή την εύκολη εκδοχή του δημοφιλούς ιαπωνικού πιάτου, το κοτόπουλο ροδίζει σε ένα τηγάνι και στη συνέχεια ψήνεται, αντί να τηγανιστεί. Στη συνέχεια συμπληρώνεται με μια ήπια πικάντικη σάλτσα για ένα νόστιμο και υγιεινό, κοτόπουλο κάρυ.

Συστατικά

50 γρ αλεύρι απλό

75 γρ τριμμένη φρυγανιά panko

2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

4 x 165 γρ φιλέτα στήθους κοτόπουλου χωρίς πέτσα

70 γρ. ρόκα

100 γραμμάρια λεπτές φέτες τζίντζερ

Γιατί τα περισσεύματα του φαγητού μπορεί να είναι πιο νόστιμα την επόμενη μέρα

Για τη σάλτσα katsu

1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο

2 κομμάτια φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 κουταλιά της σούπας μέτρια σκόνη κάρυ

1 κουταλιά της σούπας απλό αλεύρι

400 ml ζωμό κοτόπουλου, φτιαγμένο με 1 κύβο ζωμό

1/2 κ.γ. ελαφριά σάλτσα σόγιας

2 κουτ. καθαρό μέλι

Οδηγίες

Στρώνεις ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετείς από πάνω μια σχάρα. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200°C ή στο αερόθερμο στους 180°C.

Σε 3 ρηχά μπολ βάζεις το αλεύρι, τη φρυγανιά και τα αυγά. Βάλε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάμεσα σε δύο κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και χτύπησέ τα με έναν πλάστη μέχρι το κοτόπουλο να έχει πάχος περίπου 1 εκ.

Βούτα το καθένα από τα φιλέτα κοτόπουλου στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Άλειψε με λίγο λάδι ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει, μετά μετάφερέ το στη σχάρα στο ταψί και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, φτιάξε τη σάλτσα. Άλειψε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λάδι και το βάλτο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και μαγείρεψε για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, στη συνέχεια πρόσθεσε το τζίντζερ και το σκόρδο και μαγείρεψε για 1 λεπτό. Πρόσθεσε τη σκόνη κάρυ και το αλεύρι και μαγείρεψε για 1 λεπτό ακόμα.

Ανακάτευε σταδιακά τον ζωμό και μετά πρόσθεσε τη σάλτσα σόγιας και το μέλι, μέχρι να ενωθούν. Άφησέ το να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 10 λεπτά, μέχρι να πήξει. Άφησε τη σάλτσα να κρυώσει ελαφρώς και μετά μετάφερέ τη στο μπλέντερ και χτύπα την μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αλατοπιπερώνεις κατά βούληση.

Ρίξε τη ρόκα με τις λεπτές φέτες τζίντζερ. Κόψε το κοτόπουλο σε φέτες και σέρβιρε με τη σάλτσα περιχυμένη και με τη σαλάτα στο πλάι.