Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαγιονέζα και τσιμιτσούρι

31.07.2022
Κοτόπουλο μαριναρισμένο με μαγιονέζα και τσιμιτσούρι
Εύκολο και πεντανόστιμο!

Σε αυτήν τη συνταγή, η μαγεία της μαγιονέζας είναι ότι βοηθά τα άλλα συστατικά της μαρινάδας να απλωθούν ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος, παρέχοντας πιο σταθερή γεύση. Οι κοτολέτες κοτόπουλου ψήνονται και ροδίζουν σε περίπου τέσσερα λεπτά, με βαθιά γεύση τσιμιτσούρι που ενισχύεται τη φρέσκια σάλτσα. Αυτή η συνταγή θα λειτουργήσει με σχεδόν οποιαδήποτε μαρινάδα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσεις πέστο, σάλτσα μπάρμπεκιου σε μπουκάλι, πάστα ταϊλανδέζικου κάρυ σε βάζο, ή σάλτσα τεριγιάκι.

Μαροκινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά

Συστατικά
4 κοτολέτες στήθος κοτόπουλου
Αλάτι Kosher και αλεσμένο μαύρο πιπέρι
⅓ φλιτζάνι μαγιονέζα από κατάστημα ή σπιτική
1 φλιτζάνι τσιμιτσούρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπέρωσε τις κοτολέτες κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές και άφησε τις στην άκρη.
Ανακάτεψε τη μαγιονέζα και το 1/4 φλιτζάνι τσιμιτσούρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κράτησε το υπόλοιπο τσιμιτσούρι. Πρόσθεσε τις κοτολέτες κοτόπουλου στο μείγμα και άφησε τις να στραγγίξουν. Μαγείρεψε αμέσως ή για καλύτερη γεύση, μετάφερε σε σφραγισμένο δοχείο και βάλε τα στο ψυγείο για 4 έως 24 ώρες.

Ζέστανε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Μαγείρεψε τις κοτολέτες κοτόπουλου απευθείας σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας και αναποδογυρίζοντας περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν και να λιώσουν ελαφρά παντού, περίπου 4 με 5 λεπτά. Μετάφερε το κοτόπουλο σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίξε λίγο από το υπόλοιπο τσιμιτσούρι πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε το υπόλοιπο σε ένα μικρό μπολ στο πλάι.

Ζέστανε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Πρόσθεσε κοτολέτες κοτόπουλου σε μία στρώση και μαγείρεψε, αναποδογυρίζοντάς τις περιστασιακά μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν, περίπου 4 λεπτά. Μετάφερε το κοτόπουλο σε πιατέλα σερβιρίσματος. Ρίξε λίγο από το υπόλοιπο τσιμιτσούρι πάνω από το κοτόπουλο και σέρβιρε το υπόλοιπο σε ένα μικρό μπολ στο πλάι.