Πικάντικο κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και kale

06.08.2022
Πικάντικο κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και kale
Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο πιάτο

Αυτά τα μπούτια κοτόπουλου αποκτούν υπέροχο χρώμα από μια μαρινάδα γιαουρτιού-χαρίσα, η οποία διατηρεί το κρέας ζουμερό κατά τη διαδικασία του ψησίματος. Τα μπούτια χρειάζονται μόνο 15 λεπτά στη μαρινάδα, αλλά μπορείς να τα αφήσεις μέχρι και 24 ώρες στο ψυγείο.

Μαροκινά κεφτεδάκια κοτόπουλου με μπαχαρικά

Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας χαρίσα
¼ φλιτζάνι πλήρες γιαούρτι
4 μπούτια κοτόπουλου με κόκαλα με το δέρμα
Αλάτι Kosher και μαύρο πιπέρι
1 μέτρια γλυκοπατάτα, τριμμένη και κομμένη σε κύβους
1 ματσάκι kale κομμένο
1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας συν 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
½ φλιτζάνι φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και τρυφερά κοτσάνια, χοντροκομμένα
1 λάιμ, ξύσμα και χυμό
½ κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο ρηχό μπολ ανακάτεψε τη χαρίσα και το γιαούρτι. Στέγνωσε το κοτόπουλο και μετά αλατοπιπέρωσέ το. Πρόσθεσε το κοτόπουλο στο μείγμα γιαουρτιού, τρίψε απαλά μέχρι να καλυφθεί πλήρως και άφησε το στην άκρη για 15 λεπτά.

Προθέρμανε το φούρνο στους 230 βαθμούς και σε ένα ταξί βάλε τη γλυκοπατάτα, το kale και το κρεμμύδι με 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Πρόσθεσε κύμινο, αλάτι και πιπέρι, κάνοντας μασάζ στο kale. Άφησε τέσσερα κενά για τα κομμάτια του κοτόπουλου και, στη συνέχεια, τοποθέτησέ τα με το δέρμα προς τα πάνω στο τηγάνι.

Ψήσε στην κάτω σχάρα, 30 έως 35 λεπτά, ανακατεύοντας και περιστρέφοντας το δίσκο, μέχρι να γίνει τραγανή η πέτσα του κοτόπουλου και οι χυμοί να είναι καθαροί και το kale τραγανό. Εάν τα λαχανικά είναι έτοιμα, αλλά η πέτσα του κοτόπουλου δεν είναι τόσο τραγανή όσο θα ήθελες, αφαίρεσε τα λαχανικά από το ταψί και βάλε μόνο το κοτόπουλο για άλλα 1 έως 3 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, ανακάτεψε τον μαϊντανό, το ξύσμα λάιμ και το μισό χυμό λάιμ με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι λάδι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε επιπλέον χυμό λάιμ. Σέρβιρε το κοτόπουλο και τα λαχανικά με το μυρωδικό λάδι για να περιχυθούν από πάνω.