Μαγειρίτσα κοκκινιστή

16.05.2011
Ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήνουμε να κρυώσει και τη χοντροκόβουμε.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • ½ ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα τριμμένη ή φρέσκια χωρίς σπόρους
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Ζεματάμε τη συκωταριά για 5 λεπτά σε αλατισμένο νερό που βράζει. Αφήνουμε να κρυώσει και τη χοντροκόβουμε. Στη συνέχεια, την τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με το βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί το νερό. Μόλις μελώσει η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο. Ρίχνουμε τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.