Ποιοι είναι οι τρόποι να κόψεις το κρεμμύδι (και πώς να αποφύγεις τα δάκρυα)

27.06.2023
Ποιοι είναι οι τρόποι να κόψεις το κρεμμύδι (και πώς να αποφύγεις τα δάκρυα)
Φαγητό χωρίς κρεμμύδι γίνεται να βγει νόστιμο; Εμείς θα απαντήσουμε «όχι, δεν γίνεται». Ωστόσο, είτε το ψιλοκόβεις, είτε το κόβεις σε κύβους, είτε σε φέτες, το να ξέρεις πώς να κόψεις ένα κρεμμύδι είναι μια βασική δεξιότητα για να ξεκινήσεις πολλά πιάτα. Μαθαίνοντας πώς να ξεφλουδίζεις και να ψιλοκόβεις καλά ένα κρεμμύδι δημιουργεί τις βάσεις για επιτυχία στο μαγείρεμα.

Και ποιο είναι το σημαντικότερο όταν κόβεις κρεμμύδια; Επένδυσε στο καλύτερο μαχαίρι και διατήρησέ το κοφτερό. Αυτό εξασφαλίζει ευκολότερα, πιο ομοιόμορφα κοψίματα και λιγότερες πιθανότητες να σου γλιστρήσει.

Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις το πιο κοφτερό μαχαίρι, μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές, αρκεί να προσέχεις ιδιαίτερα να προστατεύεις τα δάχτυλά σου όταν κόβεις. Διάβασε παρακάτω για να μάθεις τις βασικές μεθόδους για το πώς να κόψεις ένα κρεμμύδι, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου κοπής και τεμαχισμού σε κύβους.

Ποια τρόφιμα πρέπει να πλένονται και ποια όχι πριν το μαγείρεμα

Πώς να κόψεις κρεμμύδια χωρίς να κλάψεις

Υπάρχουν πολλά κόλπα εκεί έξω που προτείνουν τα πάντα, από το να φοράς γυαλιά (αυτό το κόλπο είναι πιο λογικό-όσοι φορούν φακούς επαφής έχουν επίσης λιγότερα δάκρυα που σχετίζονται με το κρεμμύδι) μέχρι να μασάς τσίχλα. Η λύση που δεν θα σε απογοητεύσει είναι να χρησιμοποιήσεις ένα εξαιρετικά κοφτερό μαχαίρι και να δουλέψεις γρήγορα, κάτι που βοηθά στη διατήρηση των ενώσεων στα κρεμμύδια που δημιουργούν δάκρυα.

Πώς να ξεφλουδίσεις ένα κρεμμύδι

Το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού είναι συνήθως το πρώτο βήμα από οποιαδήποτε προετοιμασία κρεμμυδιού. Αφαίρεσε τις άκρες του κόβοντας το σε φέτες, στη συνέχεια τοποθέτησε το στο ξύλο κοπής και κόψε το κατά μήκος του άκρου της ρίζας. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το εκτεθειμένο άκρο του κρεμμυδιού, αφαίρεσε τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος εκθέτοντας τη σάρκα του κρεμμυδιού. Τώρα είσαι έτοιμη να το κόψεις σε φέτες, σε κύβους ή να το ψιλοκόψεις!

5 λάθη που πιθανόν να κάνεις στο μαγείρεμα και το φαγητό δεν βγαίνει όπως το θέλεις

Πώς να κόψεις ένα κρεμμύδι σε φέτες

1. Μόλις το κρεμμύδι σου ξεφλουδιστεί, τοποθέτησε το κρεμμύδι, με την κομμένη πλευρά σταθερά στο ξύλο κοπής σου.

2. Ξεκινώντας από το άκρο του, κόψε κάθετα το κρεμμύδι, δημιουργώντας μισά φεγγάρια. Δώσε προσοχή στο πάχος της φέτας που απαιτεί η συνταγή σου.

Πώς να κόψεις σε κύβους ένα κρεμμύδι

1. Ακούμπησε το κρεμμύδι στο ξύλο κοπής, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Κόψε το κρεμμύδι οριζόντια με ένα μαχαίρι παράλληλα με το ξύλο κοπής προς το άκρο της ρίζας, αλλά όχι μέχρι το τέλος.

2. Στη συνέχεια, κόψε κάθετα το κρεμμύδι, αφήνοντας το άκρο της ρίζας ανέπαφο.

3. Τέλος, περίστρεψε το κρεμμύδι έτσι ώστε η άκρη της ρίζας να είναι προς το χέρι που δεν κόβεις και κόψε σε φέτες κρατώντας την άκρη της ρίζας στο χέρι σου.

Ντάκος: Η ελληνική σαλάτα που ψηφίστηκε ως η καλύτερη στον κόσμο

Πώς να ψιλοκόψεις ένα κρεμμύδι

Ψιλοκόβοντας ένα κρεμμύδι απλά το μετατρέπεις από ένα κρεμμύδι κομμένο σε κύβους σε λεπτότερα κομμάτια, ιδανικό για πιάτα όπως το ριζότο.

Μόλις το κρεμμύδι σου κοπεί σε κύβους, τοποθέτησε την μυτερή άκρη του μαχαιριού του στο ξύλο κοπής, με το χέρι σου από πάνω και κούνα τη λαβή μπρος-πίσω, μετακινώντας το κομμένο κρεμμύδι και συνέχισε μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό μέγεθος του κομματιού.

Αφού κόψεις τα κρεμμύδια σου, είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσεις αμέσως, αλλά μπορείς να τα φυλάξεις στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 4 ημέρες.

Τελευταία τροποποίηση στις 27.06.2023 - 11:57