Τα 5 βήματα για να παρασκευάσεις την απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα

28.06.2023
Τα 5 βήματα για να παρασκευάσεις την απόλυτη καλοκαιρινή σαλάτα
To καλοκαίρι είναι εδώ, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από τα μπάνια και τη θάλασσα μπορείς να χαρείς και τα μπάρμπεκιου με τους φίλους σου. Από το μεσημεριανό σου κάλεσμα είμαστε σίγουρες ότι δεν θα λείψει κανείς αφού όλοι θα θέλουν να γευτούν τα χοτ ντογκ και τα χάμπουργκερ από τα χεράκια σου.

Ωστόσο, απαραίτητο ρόλο σε αυτή τη γιορτή πρέπει να έχει η καλοκαιρινή σαλάτα. Μια δροσερή σαλάτα που να συνοδεύει με τον καλύτερο τρόπο τα πλούσια, γεμάτα γεύση ψητά κρέατα και τον ζεστό καλοκαιρινό καιρό. Με μερικές βασικές συμβουλές ετοιμάσου να δημιουργήσεις μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σου σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά και σε άλλες που θα τη θέλεις μόνη της ως ένα ελαφρύ, δροσερό αλλά χορταστικό γεύμα.

Ξεκίνα με ένα μεγαλύτερο μπολ απ’ ότι συνήθως

Πριν ξεκινήσεις, επίλεξε ένα μεγάλο μπολ για να φτιάξεις τη σαλάτα σου. Θα χρειαστείς ένα μπολ που να χωράει εύκολα όλα τα υλικά σου και να έχει άφθονο επιπλέον χώρο για να ρίξεις το dressing σαλάτας.

Δώσε προτεραιότητα στα συστατικά

Μιας και το barbecue θα γίνει στο σπίτι σου, έχεις δύο επιλογές. Μπορείς να κρατήσεις το dressing στο ψυγείο και να το ρίξεις πάνω από την σαλάτα πριν τη σερβίρεις ή μπορείς να της έχεις ρίξει dressing από την αρχή και να αναμένει υπομονετικά την κατανάλωση της.

Βάλε μέσα τα αλλαντικά και τα τυριά και τελευταίο το dressing. Mε τέτοια ζέστη σίγουρα δεν θες ένα πικάντικο dressing, αλλά κάποια πιο όξινα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων του ξυδιού, των μαριναρισμένων λαχανικών ή των τουρσιών που ταιριάζουν εδώ. Και μην ξεχνάς τα βότανα! Τα μαλακά βότανα, όπως ο βασιλικός, ο μαϊντανός και ο κόλιανδρος, προσφέρουν φρέσκες γεύσεις που ολοκληρώνουν το πιάτο.

Πρόσθεσε ένα φρουτώδες στοιχείο

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να βάλεις φρούτα στη σαλάτα σου. Μπορείς επίσης να προσθέσεις καλοκαιρινά φρούτα για να εξισορροπήσεις άλλες γεύσεις. Τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα μούρα προσφέρουν γλυκόξινες νότες. Τα περισσότερα πεπόνια προσθέτουν γλυκιά γεύση και αναζωογονητική υφή.

Δώσε βάρος στην υφή

Λατρεύουμε τα τραγανά κρουτόν σε μια σαλάτα του Καίσαρα, την λεπτή και ξεφλουδισμένη πίτα στο fattoush και το τραγανό λάχανο σε μια δροσερή σαλάτα.

Το φρυγανισμένο ψωμί προσθέτει τραγανότητα, οι ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί συμβάλλουν σε αυτό, τα αβοκάντο προσφέρουν απαλότητα με τις κρεμώδεις μπουκιές. Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάσαι είναι να επιλέξεις μια ποικιλία από διαφορετικές υφές. Δεν θέλεις να είναι μόνο τραγανά αυτά που τρως.

Τα καρυκεύματα είναι το μυστικό

Καθώς ετοιμάζεις τη σαλάτα και το ντρέσινγκ, συνέχισε να δοκιμάζεις. Μια εξαιρετική συμβουλή είναι να βουτήξεις το μαρούλι σου στο dressing για να το δοκιμάσεις και να κάνεις όποιες αλλαγές χρειάζονται. Δώσε βάση στα συστατικά του αλατιού, στην οξύτητα και τη γλυκύτητα, για να προσαρμόσεις τα καρυκεύματα. Είναι πολύ λιπαρό το dressing; Ίσως χρειαστεί να προσθέσεις κάτι περισσότερο όξινο. Είναι πολύ γλυκό; Δοκίμασε να προσθέσεις λίγο περισσότερο αλάτι.

Είναι σημαντικό να αλατίσεις το λάχανο και τα αγγούρια πολύ νωρίτερα για να διατηρήσουν τη γεύση και την τραγανότητα. Η πρασινάδα στη σαλάτα, ωστόσο, πρέπει να αλατίζεται λίγο πριν το σερβίρισμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 28.06.2023 - 09:31