Gingerbread house: Οι καλύτερες συμβουλές από μια επαγγελματία αρτοποιό για να φτιάξεις το καλύτερο

20.12.2021
Gingerbread house: Οι καλύτερες συμβουλές από μια επαγγελματία αρτοποιό για να φτιάξεις το καλύτερο
Τα μυστικά που θα σε προετοιμάσουν για την επιτυχία

Μέσα στην πληθώρα χριστουγεννιάτικων γλυκών, το gingerbread house, ή αλλιώς σπίτι από μελόψωμο, είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές επιλογές που λατρεύουν τα παιδιά και μπορείς να διακοσμήσεις με όποιον τρόπο θες εσύ.

Το μυστικό για αφράτες, καραμελοποιημένες ψητές γλυκοπατάτες

Η Kathy Krupa, ειδικός στη μαγειρική και στυλίστρια φαγητού, μοιράζεται όσα πρέπει να γνωρίζεις για το σπίτι από μελόψωμο, και τις συμβουλές της για την επιτυχία.

Αφιέρωσε αρκετό χρόνο και χώρο πριν ξεκινήσεις
Σύμφωνα με την Krupa, η κορυφαία συμβουλή για τη διακόσμηση του σπιτιού με μελόψωμο είναι να αφιερώσετε χρόνο για την προετοιμασία. Καθάρισε ένα μεγάλο μέρος του πάγκου ή του τραπεζιού της κουζίνας για όλα σου τα υλικά. Η ακαταστασία θα προκαλέσει άγχος.

Κόψε τις άκρες μέχρι να ομογενοποιηθούν
«Βεβαιώσου ότι όλα τα κομμάτια είναι ομοιόμορφα και επίπεδα», λέει η Krupa. «Προσωπικά, μου αρέσει να βάζω τα κομμάτια πλάτη με πλάτη και να κόβω τις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι για να σιγουρευτώ ότι είναι ομοιόμορφες». Ως αποτέλεσμα, όταν τελικά τα σφραγίσεις με γλάσο, οι πλευρές κάθε κομματιού θα είναι τέλεια ομοιόμορφες μεταξύ τους.

Διακόσμησε πριν χτίσεις
Εάν το κομμάτι της διακόσμησης είναι αυτό που σε ενθουσιάζει περισσότερο, γιατί να μην διακοσμήσεις το σπίτι πριν το συναρμολογήσετε; Σύμφωνα με την Krupa, το να ξεκινήσεις με τον στολισμό σε προετοιμάζει για επιτυχία. «Είναι πολύ πιο εύκολο για μένα να διακοσμήσω τα κομμάτια του σπιτιού ενώ είναι επίπεδα», λέει. Μπορείς να τα περιστρέψεις, ώστε να μπορείς να φτάσεις σε κάθε σημείο χωρίς να σε εμποδίζει τίποτα. Όταν τελειώσεις με τη διακόσμηση, άφησε τα διακοσμητικά να σταθεροποιηθούν για 30 έως 60 λεπτά προτού συναρμολογήσεις.

Όταν εφαρμόζεις γλάσο ως κόλλα, το λιγότερο είναι καλύτερο
Όταν φτάσει η ώρα να βάλεις τα κομμάτια του σπιτιού μαζί, η Krupa λέει να αποφύγεις να το παρακάνεις με το γλάσο, ειδικά αν αποφασίσεις να συναρμολογήσεις πριν διακοσμήσεις.

Άφησε άφθονο χρόνο για να στεγνώσει
Εάν συναρμολογήσεις πρώτα και διακοσμήσεις αργότερα, είναι απαραίτητο να δώσεις χρόνο στο σπίτι να στεγνώσει πριν το διακοσμήσεις. Μάλιστα, η Krupa λέει ότι οι τέσσερις ώρες είναι το ιδανικό.

Η βουτυρόκρεμα είναι μια εξαιρετική επιλογή
Όσον αφορά το γλάσο, η Krupa λέει ότι το γλάσο με βουτυρόκρεμα θα λειτουργήσει καλά. «Μη φοβάσαι να χρησιμοποιήσεις βουτυρόκρεμα για να διακοσμήσεις το σπίτι», λέει. «Η βουτυρόκρεμα απλώνεται ευκολότερα, και μπορεί να χρωματιστεί καλά αν αποφασίσεις να προσθέσεις χρωστικές τροφίμων».

Χρησιμοποίησε σωστά το γλάσο
Η συνοχή στο γλάσου είναι επίσης απίστευτα σημαντική. Πριν ξεκινήσεις τη δουλειά, η Krupa συνιστά να στύψεις το γλάσο σε ένα μπολ και να το ανακατέψεις καλά. Εάν το γλάσο σου φαίνεται πολύ μαλακό, μπορείς να προσθέσεις λίγη ζάχαρη σε σκόνη ή άμυλο καλαμποκιού — ξεκίνησε προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού τη φορά. Εάν το γλάσο είναι πολύ σκληρό, μπορείς να προσθέσεις νερό — αλλά μόνο μερικές σταγόνες τη φορά.