Πώς να χρησιμοποιήσεις τη βρώμη για να φτιάξεις νόστιμες τηγανίτες μπανάνας

09.12.2021
Πώς να χρησιμοποιήσεις τη βρώμη για να φτιάξεις νόστιμες τηγανίτες μπανάνας
Μια νόστιμη επιλογή πρωινού γεμάτη με πρωτεΐνες και φυτικές ίνες

Εκτός από το γεγονός ότι το πρωινό προσφέρει μερικές από τις καλύτερες επιλογές φαγητού (από βάφλες μέχρι αυγά benedict και τοστ αβοκάντο), η κατανάλωση του εύστοχα θεωρούμενου «σημαντικού γεύματος της ημέρας» έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι οι περισσότερες κοινές τροφές πρωινού είναι γεμάτες με βασικές βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες που βοηθούν να ξεκινήσει η μέρα σου.

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Proceedings of the Nutrition Society έδειξε ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό χάνουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όλη την ημέρα. Εκτός από την απαραίτητη πρωινή ενίσχυση της ενέργειας, το πρωινό βοηθά στην εξισορρόπηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, προάγει την υγεία της καρδιάς και ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου.

Ένα από τα πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τρόφιμα πρωινού που θα βρεις είναι η βρώμη. Ήπια σε γεύση και κατάλληλη για πειραματισμό με διασκεδαστικά υλικά, η βρώμη μπορεί να μεταμορφώσει το πρωινό σου σε ένα υγιεινό, θρεπτικό γεύμα για την καρδιά. Γεμάτη με βιταμίνες, μέταλλα, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, η βρώμη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, στη διατήρηση σταθερού σακχάρου στο αίμα και στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φάμε τη βρώμη εκτός από το κλασικό μπολ με πλιγούρι, και μια από τις πιο απολαυστικές είναι οι εύκολες τηγανίτες μπανάνας.

Συμβουλές για να φτιάξεις τηγανίτες μπανάνας με βρώμη
1. Χρησιμοποίησε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων - το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο απαλό, κρεμώδες και ομοιόμορφο.

2. Πειραματίσου με προσθήκες συστατικών και επικαλύψεις. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις μια χούφτα σπανάκι για βιταμίνη Α και C, σίδηρο και ασβέστιο ή να προσθέσεις περισσότερη πρωτεΐνη ενσωματώνοντας μια-δυο κουταλιές της σούπας από το αγαπημένο σου βούτυρο ξηρών καρπών και προσθέτοντας το στις τηγανίτες με γιαούρτι και ψιλοκομμένα φουντούκια.

3. Η επιλογή του σωστού τύπου βρώμης μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο τελικό πιάτο. Η βρώμη σε ρολό αποτελείται από πλιγούρι βρώμης που μαγειρεύεται στον ατμό και ισιώνεται. Ως αποτέλεσμα, αν χρησιμοποιήσεις αυτό το είδος, οι τηγανίτες θα είναι πιο μαλακές και θα χρειάζονται πολύ λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν, καθώς έχουν ήδη προμαγειρευτεί μερικώς κατά τη διαδικασία παραγωγής. Αυτός ο τύπος βρώμης είναι επίσης ιδανικός για κέικ και ψωμιά.