Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο (εκτός από αβοκάντο toast ή γκουακαμόλε)

29.11.2021
Έξυπνοι τρόποι να χρησιμοποιήσεις το αβοκάντο (εκτός από αβοκάντο toast ή γκουακαμόλε)
Το νούμερο 6 θα σε εκπλήξει

Δεν είναι μυστικό ότι το αβοκάντο είναι η βάση του γουακαμόλε και αποτελεί μια τέλεια προσθήκη σε μια φέτα φρυγανισμένο ψωμί, αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που μπορείς να κάνεις με αυτό. Όπως τα ρεβίθια ή οι πατάτες, το αβοκάντο μπορεί να σερβιριστεί σε πολλές διαφορετικές μορφές και να λειτουργήσει καλά σε μια ποικιλία υφών.

Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπέικον

Εκτός από το ότι είναι απίστευτα ευέλικτο, το αβοκάντο - που συχνά αποκαλείται υπερτροφή - είναι γεμάτο με υγιή λίπη (που είναι καλά για την καρδιά) και άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βελτιώσουν τη συνολική υγεία. Έχουν περισσότερο κάλιο από τις μπανάνες και είναι πλούσιο σε χορταστικές φυτικές ίνες. Είναι επίσης μια σταθερή πηγή αντιοξειδωτικών που είναι εξαιρετικά για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια και μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη ορισμένων τύπων καρκίνου.

Παρακάτω, θα δεις πώς μπορείς να αναβαθμίσεις τα γεύματά σου με την προσθήκη του αβοκάντο:

Πρόσθεσε το σε ένα υγεινό μπολ
Την επόμενη φορά που θα φτιάξεις ένα υγιεινό μπολ χρησιμοποιώντας ρύζι, φασόλια και λαχανικά, πρόσθεσε μερικές φρέσκες φέτες αβοκάντο από πάνω. Η πράσινη υπερτροφή όχι μόνο θα δώσει στο μπολ μια ακαταμάχητη λεία υφή, αλλά θα προσθέσει επίσης μια μεγάλη δόση φυτικών ινών που θα σε κρατήσει χορτάτη.

Πολτοποίησε το σε ένα μπιφτέκι
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πουρές αβοκάντο λειτουργεί καλά σε τοστ και nachos (σε μορφή γουακαμόλε), αλλά είναι επίσης μια χορταστική προσθήκη σε ένα μπέργκερ. Ένα αβοκάντο που έχει πολτοποιηθεί και έχει αναμειχθεί με φρέσκο ​​χυμό λάιμ, αλάτι και πιπέρι φέρνει μια οικεία γεύση και υφή σε ένα μπιφτέκι γαλοπούλας.

Ρίξε το σε μια χορταστική σαλάτα
Σε μια σαλάτα, τα κομμάτια αβοκάντο προσθέτουν κρεμώδη υφή και γήινη γεύση στα παντζάρια, τις πατάτες, τους θρυμματισμένους σπόρους μάραθου και πολλά άλλα.

Φτιάξε ένα θρεπτικό ντρέσινγκ
Τα αβοκάντο λειτουργούν εξίσου καλά στη σαλάτα σας όπως και στα ντρέσινγκ. Μπορείς να φτιάξεις ένα υγιεινό ντρέσινγκ που περιέχει βάση αβοκάντο αναμεμειγμένη με παρμεζάνα, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και πολλά άλλα.

Ανακάτεψε το σε ένα smoothie
Δεδομένου ότι το αβοκάντο έχει ουδέτερη γεύση, αποτελεί ιδανική βάση για smoothie. Όταν αναμειγνύεται, το αβοκάντο είναι πιο κρεμώδες από ποτέ και μπορεί να δώσει σε άλλα συστατικά την ευκαιρία να λάμψουν.

Χρησιμοποίησε το για να φτιάξεις ένα υγιεινό επιδόρπιο
Είτε το πιστεύεις είτε όχι, τα αβοκάντο λειτουργούν πολύ καλά στα επιδόρπια. Μπορούν να συνδυαστούν με συστατικά όπως μαύρη σοκολάτα, σκόνη κακάο και χουρμάδες για να παρασκευαστούν εξαιρετικά brownies. Στη συνέχεια, τα brownies επικαλύπτονται με ένα μείγμα με βάση το αβοκάντο που περιλαμβάνει επίσης σιρόπι σφενδάμου και ακατέργαστη σκόνη κακάο.