Το μυστικό για αφράτες, καραμελοποιημένες ψητές γλυκοπατάτες

06.11.2021
Το μυστικό για αφράτες, καραμελοποιημένες ψητές γλυκοπατάτες
Και όλα ξεκινούν από την κατάψυξη σου

Για όσους πιστεύουν ότι το πρωινό πρέπει να είναι μια ξεχωριστή ομάδα τροφίμων, το TikTok μας δίνει έναν τρόπο να κάνουμε το γεύμα μας ακόμα καλύτερο. Γεμάτη με πρωτεΐνη, ιδανική για χορτοφάγους και που σίγουρα θα σε κρατήσει χορτάτη για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας, αυτή η συνταγή γλυκοπατάτας θα σε ξετρελάνει.

Σε αντίθεση με ορισμένες από τις πιο χρονοβόρες συνταγές του TikTok που εμφανίστηκαν τους τελευταίους μήνες, αυτό το πιάτο είναι υγιεινό, φθηνό και, το καλύτερο από όλα, πρακτικό. Με μερικές εύκολες συμβουλές, οι γλυκοπατάτες είναι εγγυημένο ότι θα γίνονται μαλακές και αφράτες κάθε φορά.

Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπέικον

Πώς να μαγειρέψεις γεμιστές γλυκοπατάτες
Υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μαγειρέψεις γευστικές ψητές γλυκοπατάτες, αλλά μια από τις πιο απλές μεθόδους περιλαμβάνει το να τις παγώσεις πριν τις ψήσεις και στη συνέχεια να τις γαρνίρεις με μερικά από τα αγαπημένα σου μπαχαρικά, καρυκεύματα και άλλες νόστιμες τελικές πινελιές.

Πρώτα πάγωσε τις γλυκοπατάτες
Σύμφωνα με ένα δημοφιλές βίντεο στο TikTok από τον Chaheti Bansal, το κλειδί για να φτιάξεις αφράτες γλυκοπατάτες ξεκινά με μια κατεψυγμένη σπάτουλα. Με αυτόν τον τρόπο οι γλυκοπατάτες συνήθως τρώγονται τις κρύες μέρες του χειμώνα στην Κίνα, με τους πλανόδιους πωλητές να ψήνουν τις σχεδόν κατεψυγμένες γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο σιδερένιο σκεύος μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν.

Ο σεφ Lucas Sin από τη Νέα Υόρκη επισημαίνει ότι η κινεζική τεχνική μαγειρέματος λειτουργεί επειδή "η κατάψυξη κρυσταλλώνει το νερό μέσα στη γλυκοπατάτα χωρίς να τρυπήσει το δέρμα, διαβρέχοντας τη σάρκα από μέσα προς τα έξω". Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον Sin, "το ψήσιμο σε υψηλή θερμοκρασία καραμελώνει τα σάκχαρα, αλλά το δέρμα προστατεύει τα σάκχαρα από το κάψιμο", στο εσωτερικό.

5 συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις κατά το μαγείρεμα

Ψήσε τις γλυκοπατάτες σε πολύ ζεστό φούρνο
Για να μιμηθεί τα αποτελέσματα των ψημένων στο κάρβουνο street style πατατών, ο Bansal ψήνει τις κρύες πατάτες σε έναν ζεστό φούρνο. Τις τοποθετεί σε ένα ταψί και ψήνει τις πατάτες για 45 έως 60 λεπτά. "Ψήσε τις μέχρι να βγει προς τα έξω η καμένη ζάχαρη και να έχεις αυτή την πραγματικά αφράτη υφή και καπνιστή γεύση", συμβουλεύει.

Το εξωτερικό πρέπει να αρχίσει να καραμελώνει, με την κρυσταλλική ζάχαρη να εκκρίνεται από τις ρωγμές που σχηματίζονται έξω από τη γλυκοπατάτα καθώς ψήνεται. Η έκθεση σε υψηλή θερμότητα βοηθά στην ενίσχυση της γλυκύτητας του πιάτου. Στη συνέχεια, ο Bansal κόβει την πατάτα κατά μήκος και χρησιμοποιεί το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσει μια σχισμή που μοιάζει με φωλιά προκειμένου να προετοιμάσει την γλυκοπατάτα για μερικές νόστιμες επικαλύψεις.

Πρόσθεσε τις τελευταίες πινελιές
Για ένα καλά ισορροπημένο πρωινό, ο Bansal σπάει ένα αυγό στη "φωλιά" της γλυκοπατάτας. Στη συνέχεια, τις βάζει στο φούρνο και τις ψήνει μέχρι να δέσουν και να ψηθούν τα ασπράδια των αυγών. Έπειτα, προσθέτει μπαχαρικά, όπως σπόρους μουστάρδας και κύμινου.