Το κόλπο για να κάνεις το μαγείρεμα του πουρέ πατάτας πιο εύκολο από ποτέ

26.10.2021
Το κόλπο για να κάνεις το μαγείρεμα του πουρέ πατάτας πιο εύκολο από ποτέ
Ακολύθησε αυτά τα βήματα για σίγουρη επιτυχία

Μπορεί να φαίνεται να φτιάξεις πουρέ πατάτας, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται. Όχι μόνο πρέπει να μαγειρέψεις, να ξεφλουδίσεις (αν θέλεις) και στη συνέχεια να τρίψεις τις πατάτες σε λεπτό πουρέ, πρέπει επίσης να τις αλατοπιπερώσεις, να ελέγξεις για σβόλους και να βεβαιωθείς ότι δεν είναι πολύ παχιές πριν τις σερβίρεις. Η δουλειά προφανώς αξίζει τον κόπο, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο πουρές πατάτας μπορεί να γίνει κουραστικός.

Πώς να φτιάξεις το τέλειο μπέικον

Το μυστικό για να κάνεις τη διαδικασία πιο εύκολη; Το blender. Αυτή η χρηστική συσκευή κουζίνας κάνει θαύματα στον πουρέ πατάτας και πουρέ λαχανικών, τα οποία αναμειγνύονται εύκολα όταν χρειάζεσαι ένα γρήγορο και εύκολο συνοδευτικό.

Πώς να φτιάξεις πουρέ πατάτας στο blender
Πρώτα, κόψε την επιθυμητή ποσότητα πατάτας σε κομμάτια και μαγείρεψε τες σε αλατισμένο νερό που βράζει, μέχρι να μαλακώσουν. Εάν βιάζεσαι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φούρνο μικροκυμάτων. Αν ψάχνεις για ποικιλία στον πουρέ, δοκίμασε να προσθέσεις μαγειρεμένο παστινάκι, σελινόριζο ή γογγύλι, που θα προσθέσει περισσότερες βιταμίνες και φυτικές ίνες στο πιάτο.

Πρόσθεσε τις πατάτες στο blender, γεμίζοντας το όχι περισσότερο από τη μέση. Μπορείς να ανακατέψεις σε παρτίδες, εάν είναι απαραίτητο. Πρόσθεσε γάλα (το μη ζαχαρούχο φυτικό γάλα λειτουργεί επίσης καλά) σαν να έφτιαχνες ένα smoothie—περίπου το ένα τρίτο του επιπέδου των πατατών. Πρόσθεσε ένα κομμάτι βούτυρο, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και σκόνη σκόρδου. Στη συνέχεια κλείσε καλά το καπάκι και ανακάτεψε.

Εάν το μείγμα κολλάει, σταμάτησε το blender, ανακάτεψε τις πατάτες και πρόσθεσε περισσότερο γάλα. Ο πουρές πατάτας μπορεί να φαίνεται λίγο λεπτός όταν τον βάζεις σε ένα μπολ ανθεκτικό στη θερμότητα, αλλά άφησε τον να καθίσει για περίπου τρία έως πέντε λεπτά και το μείγμα θα στερεοποιηθεί. Γαρνίρισε τις πατάτες με φρέσκα μυρωδικά, άλλο ένα κομμάτι βούτυρο και είναι έτοιμες.