Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν φτιάχνεις smoothie

26.04.2021
Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν φτιάχνεις smoothie
Τι να προσέξεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα

Αποφάσισες να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα smoothie για πρωινό για να πάρεις γεύση, ενέργεια και τόνωση; Η επιλογή σου είναι πολύ σωστή και κάθε διατροφολόγος θα συμφωνούσε με αυτή - αρκεί να ακολουθήσεις τα σωστά βήματα.

Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό

Παρόλο που τα smoothies δεν έχουν αυστηρή συνταγή την οποία θα πρέπει να ακολουθήσεις κατά γράμμα, είναι σημαντικό να αποφύγεις μερικά πράγματα για να μην το κάνεις να χάσει από τη θρεπτικότητας. Δες παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη που κατά πάσα πιθανότητα κάνεις όταν φτιάχνεις smoothies και καλό θα είναι να αποφύγεις την επόμενη φορά:

Κάνεις υπερβολή στην ποσότητα
Επειδή όταν φτιάχνουμε ένα smoothie βάζουμε φρούτα στο blender για να ομογενοποιηθούν, είναι εύκολο να πιστέψουμε πως η ποσότητα δεν είναι και τόσο μεγάλη. Στην πραγματικότητα όμως, μπορεί να υπερβάλλεις και να καταλήξεις να πιεις δυο smoothies αντί για ένα. Σε γενικές γραμμές, ένα smoothie πρέπει να ζυγίζει γύρω στα 15 γραμμάρια.

Βάζεις πολλά φρούτα
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να βάλεις τα αγαπημένα σου φρούτα στο blender για να φτιάξεις ένα smoothie - το πρόβλημα προκύπτει όταν δεν υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη και καλά λιπαρά. Την επόμενη φορά θυμήσου να φτιάξεις ίση αναλογία και να προσθέσεις και λαχανικά.

Το λαθος που (μάλλον) κάνεις όταν καθαρίζεις φράουλες

Βάζεις λίγη πρωτεΐνη ή λίγα λιπαρά
Ένα smoothie καλό θα είναι να σε κρατήσει χορτάτη για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Γι'αυτό, την επόμενη φορά, πρόσθεσε γιαούρτι ή/και βούτυρο ξηρών καρπών.

Χρησιμοποιείς μόνο φρέσκα φρούτα και λαχανικά
Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι εξίσου θρεπτικά. Μπορείς να κόψεις φρέσκα φρούτα σε κομμάτια και να τα διατηρήσεις στην ψύξη για περισσότερο καιρό.