Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό

23.04.2021
Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό
Τα λάθη που καταστρέφουν το γευστικό αποτέλεσμα

Τα μπαχαρικά έχουν τη δύναμη να νοστιμεύουν το φαγητό μας και να το κάνουν πιο ενδιαφέρον για τον ουρανίσκο μας - όμως δεν αρκεί απλώς να τα χρησιμοποιήσεις για να αποκτήσεις ένα γευστικό αποτέλεσμα. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις τι να κάνεις και τι να αποφύγεις στη χρήση τους για να κάνεις τη γεύση των πιάτων σου καλύτερη.

Τα καλύτερα υποκατάστατα της baking powder

Παρακάτω θα βρεις τα λάθη που κατά πάσα πιθανότητα και εσύ κάνεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό σου:

Χρησιμοποιείς παλιά μπαχαρικά
Το ότι δεν έχει φτάσει ακόμη η ημερομηνία λήξης ενός μπαχαρικού, δε σημαίνει πως συγκεκριμένοι παράγοντες, όπως η υγρασία, δεν έχουν αλλοιώσει την γεύση του. Όσο περισσότερο κρατάς τα μπαχαρικά, στα ντουλάπια σου, τόσο περισσότερο άρωμα και γεύση χάνουν.

Δεν βάζεις αρκετό αλάτι
Το να αλατίσεις ελάχιστα το φαγητό σου μπορεί να σου φέρει χειρότερα γευστικά αποτελέσματα από το να μην το αλάτιζες καθόλου. Δοκίμασε διαφορετικά είδη αλατιού όπως χοντρό, λεπτό, Ιμαλαΐων ή ροζ, για να καταλάβεις καλύτερα πόσο αλάτι πρέπει να βάλεις και πόσο είναι το ελάχιστο δυνατό για να γίνει το φαγητό νόστιμο.

Το παρακάνεις με το αλάτι
Από την άλλη όμως, ένα υπερβολικά αλατισμένο φαγητό δεν είναι ούτε υγιεινό αλλά και ούτε εύκολο να το φας με ευχαρίστηση. Βάλε ποσότητα αλατιού ανάλογα με το τι φαγητό ετοιμάζεις και τη μερίδα του.

Τα μυστικά για το τέλειο τσουρέκι

Χρησιμοποιείς τριμμένα μπαχαρικά
Αντ'αυτού, προτίμησε ολόκληρα μπαχαρικά σε κομμάτια και τρίψε τα πάνω στο φαγητό την ώρα του μαγειρέματος για να βεβαιωθείς τόσο για τη σωστή ποσότητα όσο και για να δώσεις ένα εντονότερο άρωμα και γεύση.

Δεν τα αφήνεις να μαγειρευτούν
Πολλές φορές, προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο τέλος του μαγειρέματος, κάτι που δεν τους επιτρέπει να μαγειρευτούν μαζί με το υπόλοιπο πιάτο.