Το λαθος που (μάλλον) κάνεις όταν καθαρίζεις φράουλες

22.04.2021
Το λαθος που (μάλλον) κάνεις όταν καθαρίζεις φράουλες
Πώς να σιγουρευτείς πως έχεις καθαρίσει και πλύνει σωστά το ανοιξιάτικο αυτό φρούτο

Η Άνοιξη φέρνει μαζί της, εκτός από τον καλύτερο και θερμότερο καιρό, και αγαπημένα μας φρούτα, όπως οι φράουλες, τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε τόσο σκέτες όσο και μπλενταρισμένες μαζί με άλλα φρούτα για ένα υπέροχο smoothie, σε γλυκό, σε γιαούρτι και όχι μόνο.

5 λάθη που μπορεί να κάνεις στην κουζίνα και κάνουν το φαγητό σου λιγότερο νόστιμο

Όπως με πολλά άλλα φρούτα όμως, το πιο σημαντικό είναι να σιγουρευτείς πως πριν τις απολαύσεις τις έχεις καθαρίσει επαρκώς - ειδικά το συγκεκριμένο, πρόκειται για ένα από τα πιο ραντισμένα φρούτα που κυκλοφορούν στην αγορά. Αυτό που μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει είναι να κόβουμε τις φράουλες σε κομματάκια αφού τις πλύνουμε, να τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ και να τις αποθηκεύουμε στο ψυγείο για να τις καταναλώσουμε όποτε θελήσουμε. Στην πραγματικότητα όμως, αυτός ο τρόπος τις κάνει ακατάλληλες προς κατανάλωση πιο γρήγορα.

Τα tips των ειδικών για τον τέλειο συνδυασμό κρασιών και τυριών

Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις, είναι να μην πλύνεις καθόλου τις φράουλες μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τις καταναλώσεις. Αν αγοράζεις βιολογικές φράουλες, ένα απλό ξέπλυμα με νερό είναι αρκετό. Αν από την άλλη συνηθίζεις να αγοράζεις φράουλες, μη βιολογικής καλλιέργειας, για να διώξεις τα χημικά, γέμισε ένα μπολ με 4 μέρη νερού και 1 μέρος λευκού ξιδιού, βύθισε τις και άφησε τις για 20 λεπτά και ξέπλυνε κάτω από τρεχούμενο νερό σκούπισε.

Δες το παρακάτω βίντεο: