Τα μυστικά για το τέλειο τσουρέκι

21.04.2021
Τα μυστικά για το τέλειο τσουρέκι
Πώς να φτιάξεις ένα νόστιμο, όμορφο και φουσκωτό τσουρέκι

Τον τελευταίο χρόνο, η πανδημία άλλαξε πολλά από τα δεδομένα μας και ένα από αυτά είναι το πώς γιορτάζουμε πλέον καθιερωμένες αργίες, με τα παραδοσιακά τους έθιμα. Η κατάσταση μας έκανε να περάσουμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι, ενώ κινητοποίησε πολλές από εμάς να πειραματιστούμε στην κουζίνα.

Αν, λοιπόν, έχεις αποφασίσει να φτιάξεις φαγητά και γλυκά για το φετινό Πάσχα, και πιο συγκεκριμένα αν σκέφτεσαι φέτος να φτιάξεις το δικό σου τσουρέκι, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν είναι και ό,τι ευκολότερο, και έχει πολλές λεπτομέρειες τις οποίες θα πρέπει να προσέξεις αν θες ένα καλό αποτέλεσμα.

Πασχαλινά αυγά: 7 διαφορετικές τεχνικές και τα μυστικά τους για να διαλέξεις πώς θα τα βάψεις φέτος

Δες παρακάτω όσα θα πρέπει να προσέξεις:
1. Θα πρέπει να τηρήσεις αυστηρά τις αναλογίες στο μαχλέπι και τη μαστίχα, γιατί διαφορετικά το τσουρέκι θα πικρίσει.

2. Όσο περισσότερο θα χτυπάς τη ζύμη, τόσο πιο εύπλαστη θα γίνεται. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμη όταν θα ξεκολλάει και θα σηκώνεται ολόκληρη.

3. Μόλις το πλάσεις, θα πρέπει να το σκεπάσεις με μία πετσέτα και να το αφήσεις σε ένα ζεστό σημείο μέχρι να φουσκώσει. Μην παραμελήσεις να αφήσεις χώρο ανάμεσά τους, αν κάνεις παραπάνω από ένα, γιατί καθώς θα φουσκώνουν θα κολλήσουν μεταξύ τους.

4. Ο κρόκος με τον οποίο θα το αλείψεις καλό θα είναι να έχει διαλυθεί με δύο κουταλιές νερό ή γάλα για να μην αρπάξει από πάνω ενώ ακόμα το τσουρέκι δεν είναι έτοιμο.

5. Τέλος, μην ανοιγοκλείνεις τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.