Τα μυστικά για αφράτο ρύζι

14.05.2021
Τα μυστικά για αφράτο ρύζι
Πώς να πετύχεις το τέλειο αποτέλεσμα

Το να μάθεις να φτιάχνεις το τέλειο ρύζι είναι σαν να οδηγείς ποδήλατο. Μόλις μάθεις πώς να φτιάχνεις αφράτο ρύζι κάθε φορά, μπορείς να επαναλάβεις εύκολα τη διαδικασία ξανά και ξανά. Το καστανό ή το άσπρο ρύζι - ή οποιοδήποτε άλλο είδος προτιμάς - είναι βασικό στοιχείο σε αμέτρητα πιάτα, οπότε το να γνωρίζεις πώς να το φτιάξετε στην καλύτερη εκδοχή του είναι πολύ σημαντική δεξιότητα.

Το λαθος που (μάλλον) κάνεις όταν καθαρίζεις φράουλες

Δες παρακάτω πώς μπορείς να μαγειρέψεις το ρύζι για να έχεις το τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά:

Όσα πρέπει να αποφύγεις όταν βάζεις μπαχαρικά στο φαγητό

Τι θα χρειαστείς
Κύπελλο μέτρησης
Νερό
Κατσαρόλα με καπάκι
Αλάτι
Ρύζι
Ξύλινο κουτάλι
Πιρούνι

Ακολούθησε αυτά τα βήματα:

Βράσε νερό και πρόσθεσε αλάτι. Αφού ξεπλύνεις το ρύζι, ρίξε φρέσκο ​​νερό (για κάθε φλιτζάνι ρύζι, χρησιμοποιήστε 1¾ φλιτζάνια νερό) σε μια μεγάλη κατσαρόλα με σφιχτό καπάκι. Βράσε και ανακάτεψε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό.

Πρόσθεσε το ρύζι στο βραστό νερό. Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας το ξύλινο κουτάλι αλλά μην το παρακάνεις γιατί μπορεί να κάνεις το ρύζι να κολλήσει. Κάλυψε το δοχείο και σιγοβράσε. Βεβαιώσου ότι το καπάκι ταιριάζει καλά στο δοχείο. Μείωσε τη θερμότητα στη χαμηλότερη ρύθμιση. Άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 18 λεπτά, στη συνέχεια αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε το ρύζι να βράσει στον ατμό στην κατσαρόλα για άλλα 5 λεπτά.

Λίγο πριν σερβίρεις, ξεφλούδισε απαλά το ρύζι με ένα πιρούνι για να διαχωρίσεις τους κόκκους.