Πώς κόβεται σε μερίδες το κοτόπουλο; Συμβουλές αλά Pandespani

25.10.2015
Ναι ξέρω… το ζητάμε έτοιμο, κομμένο στο κρεοπωλείο… Βλέπω ακριβώς την εικόνα με τον μπαλτά να κατεβαίνει και να κάνει σε ένα λεπτό, επιδεικτικά, τη δουλειά του…

Αλλά μπορεί και να αγοράσατε ολόκληρο το πτηνό αλλά η έμπνευση γαρ… ή η ωραία συνταγή που είδατε και ξερογλύφεστε…

Ο τρόπος να κοπεί από τον καθένα σωστά ένα κοτόπουλο σε μερίδες είναι πολύ απλός! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα καλό και καλοτροχισμένο μαχαίρι!

Θυμηθείτε τρία πράγματα:

  1. Το κοτόπουλο είναι αρκετά ελαστικό και λατρεύει τις …διατάσεις. Οπότε πριν αρχίσετε το χειρουργείο, τεντώστε όσο γίνεται τα μέρη που θα αποχωριστούν.
  2. Κόβετε ακριβώς ανάμεσα στους συνδέσμους των κλειδώσεων, όχι πάνω στα κόκκαλα (κι ας το κάνει αυτό ο χασάπης σας με περισσή αυτοπεποίθηση). Είναι το κόλπο που κάνει τη δουλειά παιχνιδάκι.
  3. Πλύντε πολύ καλά αμέσως μετά τα χέρια σας, τα εργαλεία και την επιφάνεια που ήρθε σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο.

Όσο για το ψαλίδι… (θα το δείτε και στη σκηνή 7). Ναι, δε λέω, είναι ωραίο αξεσουάρ - έχω κι εγώ επενδύσει σε ένα τέτοιο επαγγελματικό αξίας 90 λιρών(!) που δεν έχει ακόμη αποσβεστεί… Πραγματικά, εδώ τουλάχιστον, δεν είναι απαραίτητο.

Περισσότερες συνταγές αλά Pandespani θα βρεις εδω.