Τροφές που δεν αντέχουν στην ψύξη

26.10.2015
Όλοι γνωρίζουμε ότι ο «βοηθός» στην κουζίνα είναι η κατάψυξη, καθώς χάρη σ’ αυτήν τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν για περισσότερο καιρό κι έτσι δεν έχουμε σπατάλη χρημάτων.

Ταυτόχρονα όμως μπορεί να είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός κάποιων τροφίμων που δεν αντέχουν την τόσο μεγάλη ψύξη.

Τυρί, γαλακτοκομικά προϊόντα, αβγά, τηγανητά τρόφιμα, καφές, φρούτα και λαχανικά, αρωματικά φυτά, μαγειρεμένα ζυμαρικά, σάλτσες που περιέχουν αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού, αβοκάντο, πατάτες, αυτές οι τρoφές δεν αγαπούν την βαθιά ψύξη.