Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίζεις την οθόνη της τηλεόρασης σου

24.04.2021
Οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να καθαρίζεις την οθόνη της τηλεόρασης σου
Για να απολαύσεις κάθε σκηνή της αγαπημένης σου σειράς, θα χρειαστείς μια οθόνη τηλεόρασης χωρίς σκόνη, βρωμιά και δακτυλικά αποτυπώματα. Όμως, η χρήση μιας λανθασμένης μεθόδου καθαρισμού και μιας πιθανής ζημιάς, μπορεί να ακυρώσει την εταιρική εγγύηση της τηλεόρασης που ενδέχεται να ισχύει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα Εργαστήρια Καθαρισμού και Μέσων και Τεχνολογίας του Good Housekeeping Institute ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προτείνουν τις ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές μεθόδους και προϊόντα, για να καθαρίσεις την οθόνη της τηλεόρασής σου και να απολαύσεις μια υπέροχη εικόνα. Ανεξάρτητα από τον τύπο τηλεόρασης που διαθέτεις, θα χρειαστείς ένα στεγνό πανί μικροϊνών που έχει σχεδιαστεί για να καθαρίζει και να αφαιρεί λεκέδες από γυαλιά, κινητά τηλέφωνα και φακούς κάμερας.

Πώς να καθαρίσεις επίπεδες τηλεοράσεις πλάσματος, LED, LCD και OLED

• Τι θα χρειαστείς: Ύφασμα από μικροΐνες ή ηλεκτροστατικό ξεσκονόπανο, προ-υγραμένο μαντηλάκι.

• Πώς να καθαρίσεις: Σκούπισε την τηλεόραση με ένα μαλακό, στεγνό πανί μικροϊνών ή με ένα ηλεκτροστατικό ξεσκονόπανο. Καθάρισε τις επίμονες μουτζούρες με ένα προ-υγραμένο μαντηλάκι σχεδιασμένο για ηλεκτρονικά. Με το πανί μικροϊνών ή το ξεσκονόπανο, πήγαινε πάνω από τα κουμπιά και το πίσω μέρος της τηλεόρασης, για να καθαρίσεις τη σκόνη στους αεραγωγούς.

• Συμβουλή: Οι οθόνες πλάσματος, ενώ είναι κατασκευασμένες από γυαλί, έχουν αντιθαμβωτικές επικαλύψεις που μπορεί να καταστραφούν από τα παραδοσιακά προϊόντα καθαρισμού. Είναι καλύτερο να ακολουθήσεις τις ίδιες μεθόδους στεγνού καθαρισμού που θα χρησιμοποιήσεις για τις LCD, LED και OLED τηλεοράσεις.

6 τρόποι να προστατεύσεις τα μάτια των παιδιών σου από την οθόνη του υπολογιστή
και τα κινητά

Πώς να καθαρίσεις οθόνες τηλεόρασης χωρίς να αφήσεις σημάδια

• Χρησιμοποίησε ένα καθαρό πανί μικροϊνών ή ξεσκονόπανο. Τα βρώμικα υφάσματα μπορούν να επανατοποθετήσουν βρωμιά που μπορεί να προκαλέσει σημάδια.

• Απόφυγε τη χρήση πανιών που έχουν υποστεί επεξεργασία. Έχουν λιπαρά φινιρίσματα που είναι ιδανικά για τη συλλογή σκόνης σε ξύλινα έπιπλα, αλλά που μπορούν να αφήσουν εναποθέσεις σε μια οθόνη τηλεόρασης.

• Γύριζε το πανί συχνά καθώς μαζεύει σκόνη.

• Σκούπισε την οθόνη πρώτα προς μία κατεύθυνση (οριζόντια ή κάθετα) και στη συνέχεια σκούπισε τη για δεύτερη φορά στην αντίθετη κατεύθυνση για να καλύψεις προσεκτικά ολόκληρη την οθόνη και να καθαρίσεις τυχόν σημάδια.

• Καθάρισε την οθόνη με την τηλεόραση απενεργοποιημένη. Είναι πιο εύκολο να δεις και να αφαιρέσεις σημάδια όταν η οθόνη είναι μαύρη.

Πώς να καθαρίσεις το τηλεχειριστήριο σου

• Τι θα χρειαστείς: Απολύμαντικά μαντηλάκια.

• Πώς να καθαρίσεις: Πρώτα, βγάλε τις μπαταρίες. Χτύπησε ελαφρά το τηλεχειριστήριο, με τα κουμπιά προς τα κάτω, πάνω σε ένα τραπέζι, για να απομακρύνεις τυχόν ψίχουλα ή βρωμιές που είναι κολλημένα στις σχισμές. Πιάσε ένα προ-υγραμένο απολυμαντικό μαντηλάκι και καθάρισε (προφανώς υπάρχουν μικρόβια που έχουν μεταφερθεί από τα δάχτυλα που έχουν ακουμπήσει το τηλεχειριστήριό σου!). Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα κουμπιά και τους στενούς χώρους γύρω τους. Άφησε το τηλεχειριστήριο να στεγνώσει στον αέρα και, στη συνέχεια, αντικατάστησε τις μπαταρίες.

• Συμβουλή: Για να καθαρίσεις τις μικροσκοπικές σχισμές, χρησιμοποίησε μια οδοντογλυφίδα ή το νύχι σου με το μαντηλάκι για να αφαιρέσεις τυχόν κολλημένες βρωμιές.

6 τρόποι να διατηρήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers

Συμβουλές για να διατηρείς την τηλεόρασή σου καθαρή

• Καθάριζε την τηλεόρασή σου εβδομαδιαίως για να αποφύγεις τη δημιουργία σκόνης και δακτυλικών αποτυπωμάτων και δυσκολότερη αφαίρεση. Κάνε το ακόμα πιο εύκολο διατηρώντας ένα πανί μικροϊνών σε προσβάσιμο σημείο για να καθαρίζεις τη σκόνη και τη βρωμιά όταν τη βλέπεις.

• Ποτέ μην ψεκάζεις τίποτα απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης, ακόμα και σε γυάλινες τηλεοράσεις. Το υπερβολικό σπρέι μπορεί να εισέλθει στη συσκευή και στις εσωτερικές λειτουργίες και να την καταστρέψει.

• Χρησιμοποίησε τη μαλακή βούρτσα ξεσκονίσματος της σκούπας σου και τη χαμηλή αναρρόφηση για να αφαιρέσεις τη σκόνη από τυχόν εξαεριστήρες, θύρες και συνδέσεις καλωδίων.

• Μην ξεχνάς να ακολουθείς πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή, εάν υπάρχει εγγύηση, καθώς οτιδήποτε κάνεις και έρχεται σε αντίθεση με αυτήν, μπορεί να οδηγήσει σε ακύρωση της εγγύησή σου.

• Μείνε μακριά από προϊόντα που περιέχουν αμμωνία, αλκοόλ ή ακετόνη, τα οποία μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην οθόνη της τηλεόρασης.