6 τρόποι να διατηρήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers | στο σπιτι , καθαριοτητα | womenonly.gr | Σπίτι
18:00
14/5

6 τρόποι να διατηρήσεις καθαρά τα λευκά σου sneakers

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Χρειάζεται προετοιμασία και αφοσίωση!

Το συναίσθημα όταν φοράς ένα ζευγάρι κατάλευκα παπούτσια για πρώτη φορά είναι απολαυστικό. Δυστυχώς όμως, είναι πολύ δύσκολο να τα διατηρήσεις καθαρά.

Παρακάτω θα βρεις μερικές βασικές συμβουλές για το πώς να διατηρήσεις τα λευκά παπούτσια σου καθαρά, όπως ήταν τη μέρα που τα αγόρασες. 

Δες και αυτό: Πώς να κρατήσεις το κινητό σου καθαρό από μικρόβια

 

Μείνε προετοιμασμένη
Η τεχνική καθαρισμού θα εξαρτηθεί από τον τύπο βρωμιάς ή λεκέ. Εάν τύχει να τρίψεις τη σόλα σου σε ένα βρώμικο σημείο, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να το τρίψεις με μια βρεγμένη πετσέτα ή υγρά μαντηλάκια όσο το δυνατόν πιο σύντομα, και λογικά ο λεκές θα βγει. Εάν είναι κάτι που είναι πιο δύσκολο να το διορθώσεις εν κινήσει, θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να φτάσεις στο σπίτι. 

Τακτική καθαριότητα
Αν θέλεις να κρατήσεις τα παπούτσια σου όσο πιο καθαρά γίνεται, καλό θα ήταν να τα καθαρίζεις κάθε φορά που τα φοράς. 

Αυτό το είδες; Βρεγμένα μαντηλάκια μιας χρήσης: Είσαι σίγουρη ότι τα χρησιμοποιείς σωστά;

 

Προσεκτικός καθαρισμός 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να βγάλεις τα κορδόνια έτσι ώστε να έχεις πρόσβαση σε όλες τις περιοχές, τη γλώσσα και σε όλες τις σχισμές. Ανάλογα με το υλικό τους, θα πρέπει να τα τρίψεις με τη σωστή βούρτσα. Υπάρχουν δύο τύποι βούρτσας: αυτές με το κανονικό πινέλο, το οποίο είναι καλό για τα δέρματα, και το πινέλο υψηλής ποιότητας, το οποίο έχει μια πολύ μαλακή τρίχα και είναι καλό για πιο ευαίσθητα υφάσματα, όπως σουέτ και πλεκτά.

Σπιτική θεραπεία
Μπορείτε να έχεις αποτελέσματα φτιάχνοντας το δικό σου διάλυμα, με ζεστό νερό, ήπιο σαπούνι πιάτων, λίγο υγρό καθαριστικό προϊόν και μια οδοντόβουρτσα. 

Διάβασε επίσης: Λεκές; Πες μου πώς έγινε να σου πω πώς θα τον καθαρίσεις

 

Φύλαξε τα με το σωστό τρόπο
Καθάρισε τα παπούτσια σου πριν τα αποθηκεύσεις,  για να μη σκονιστούν.

Πρόσεξε τα εξής λάθη
Ξεκίνα να καθαρίζεις τα παπούτσια σου με ξηρό βούρτσισμα και σιγουρέψου ότι χρησιμοποιείς το κατάλληλο πινέλο. Μην ξεχάσεις τα κορδόνια, μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά.

 

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ