Πώς θα καθαρίσεις την ψησταριά σου

12.06.2020
Πώς θα καθαρίσεις την ψησταριά σου
Όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και ζεστός, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανάψεις το grill και να μαγειρέψεις τα αγαπημένα σου καλοκαιρινά πιάτα. Είτε ετοιμάζεσαι να ρίξεις μερικές μπριζόλες στο μπάρμπεκιου, με συνοδευτικό μια ψητή σαλάτα είτε οτιδήποτε άλλο, η μυρωδιά αναδεικνύει πραγματικά τη γεύση και ενισχύει τα φρέσκα συστατικά που είναι το χαρακτηριστικό του καλοκαιριού. Αλλά φυσικά αυτό γίνεται μόνο αν καθαρίζεις τη ψησταριά σου αρκετά συχνά.

Δυστυχώς η αλήθεια είναι ότι σπάνια καθαρίζουμε τις ψησταριές μας όσο συχνά πρέπει. Δεν μπορείς απλά να βασιστείς στη φωτιά και τη θερμότητα που καίνε όλα τα μικρόβια που βρίσκονται πάνω στις σχάρες ενώ μαγειρεύεις. Στην πραγματικότητα, πρέπει να τις καθαρίζεις κάθε φορά που τις χρησιμοποιείς. Και είναι καλύτερο να το κάνεις με ένα πινέλο αφού ψήσεις τα μπιφτέκια ή τα σουβλάκια και όχι πριν. Διαφορετικά, η βρωμιά, το λάδι, το λίπος και τα υπολείμματα μπορούν να προσθέσουν μια ανεπιθύμητη γεύση στα γεύματά σου, για να μην αναφέρουμε τις καρκινογόνες ουσίες - μια ουσία που μπορεί να σχηματιστεί όταν το κρέας δεν ψήνεται σωστά, είναι πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο - όταν το κρέας έχει καψαλιστεί.

Αν έχεις σταματήσει λοιπόν να καθαρίζεις τη σχάρα, καλύτερα να το ξανασκεφτείς πριν από το επόμενο μπάρμπεκιου. Εάν έχεις ψησταριά αερίου, μπορείς να αυξήσεις τη θερμότητα για να κάψεις τα τυχόν απομεινάρια που έχουν κολλήσει πάνω στη σχάρα και, στη συνέχεια, να την τρίψεις με πινέλο. Για πραγματικά ογκώδεις συσκευές με αφαιρούμενα κομμάτια, μπορείς να τις μουλιάσεις σε ζεστό σαπουνόνερο και να τις σκουπίσεις με πινέλο σχάρας ή καθαρό πανί. Κάνε αυτό μια φορά τη σεζόν και όλοι θα μιλάνε πιο έντονα για το ταλέντο σου στη μαγειρική.