Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν συμμαζεύεις το σπίτι σου και πως να τα διορθώσεις

16.06.2020
Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις όταν συμμαζεύεις το σπίτι σου και πως να τα διορθώσεις
Η ακαταστασία μπορεί να είναι ο εχθρός του κάθε νοικοκυριού και πολλές φορές τη δημιουργούμε χωρίς να το συνειδητοποιούμε. Η διεθνούς φήμης γκουρού, Marie Kondo πιστεύει ότι για να πετύχεις την ιδανική τεχνική τακτοποίησης χρειάζεται να εστιάζεις σε αυτό που «προκαλεί χαρά». Στις 5 κορυφαίες συμβουλές της για καθαρισμό, προτείνει τη βελτίωση της οπτικής αρμονίας ενός δωματίου, αφαιρώντας, για παράδειγμα τις ετικέτες από τα προϊόντα. Παρακάτω θα διαβάσεις πέντε συμβουλές που μπορούν να σου φανούν χρήσιμες προκειμένου να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το σπίτι σου. Ποια είναι λοιπόν τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις όταν συμμαζεύεις το σπίτι σου;

1. Αφήνεις τις ετικέτες πάνω στα προϊόντα

Ναι το ξέρουμε. Καμιά μας δεν σκέφτεται ποτέ να τις αφαιρέσει, όμως στην πραγματικότητα είναι πηγή «οπτικού θορύβου», όπως υποστηρίζει η Mary και μπορεί να διαταράξει την ισορροπία των χρωμάτων του δωματίου σου.

Τι να κάνεις: Δοκίμασε να βγάλις τις ετικέτες από τις συσκευσίες που έχεις αγοράσει και θα δεις ότι αυτή η τόσο απλή πράξη θα "ξεκουράσει" το μάτι σου αμέσως.

2. Αποθηκεύεις αντικείμενα όπως να είναι

Παραδέξου το. Το κάνεις κι εσύ. Βάζεις τα πάντα σε ένα ντουλάπι απλά, χωρίς... πλάνο. Και κάποια στιγμή... ξεχειλίζει.

Τι να κάνεις: Προσπάθησε να αποθηκεύεις αντικείμενα ανά κατηγορία και μέγεθος. Αυτό θα σου επιτρέψει να βρεις πράγματα πιο εύκολα και να μειώσεις την ακαταστασία.

Διάβασε και αυτό: Πώς να παραμείνεις οργανωμένη και τακτοποιημένη όλο το χρόνο

3. Βάζεις αντικείμενα που χρησιμοποείς καθημερινά, σε σημεία που είναι δύσκολο να φτάσεις

Ε, αυτό ειναι παράλογο. Παρδέξου το. Και άλλαξέ το.

Τι να κάνεις: Φύλαξε τα καθημερινά αντικείμενα σε μέρη που είναι εύκολα προσβάσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, θα απλοποιήσεις τη ζωή σου, ενώ θα παραμείνουν όλα πιο οργανωμένα.

4. Κρατάς μια στοίβα χαρτιά στο γραφείο σου

Τα γραφεία είναι συχνά ακατάστατα λόγω των διάσπαρτων χαρτιών που βρίσκονται πάνω τους κι εσύ σε μια συνεχή προσπάθεια να βρεις κάτι που δεν βρίσκεις ποτέ κάτω από όλους αυτούς τους σωρούς.

Τι να κάνεις: Χρησιμοποιήσε φακέλους. Αυτό θα σου επιτρέψει να τακτοποιήσεις τα έγγραφα σου σύμφωνα με τα κριτήρια που σε βολεύουν, εξοικονομώντας χώρο και χρόνο όταν θα τα χρειάζεσαι.

5. Κρεμάς όλα τα είδη ρούχων στην ντουλάπα σου

Εάν κρεμάς τα ρούχα σου τυχαία, ο χώρος στην ντουλάπα σου θα είναι κακά οργανωμένος και τα συρτάρια θα καταλήξουν να είναι ακατάστατα ή τα μισά κενά.

Τι πρέπει να κάνεις: Μην κρεμάς συγκεκριμένους τύπους ρούχων, όπως μπλουζάκια (επειδή δεν είναι απαραίτητο) ή πλεκτά και μάλλινα ρούχα, επειδή κάτι τέτοιο καταστρέφει επίσης το σχήμα τους.

Δοκίμασε τις συμβουλές αυτές και θα δεις τη διαφορά.