5 πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας

10.12.2020
5 πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις στη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας
Κάθε άτομο περνά περίπου το 1/3 της ζωής του (ή ακόμα περισσότερο) στo υπνοδωμάτιo του, γι 'αυτό πρέπει να είναι διακοσμημένο με έναν ευχάριστο τρόπο. Πιθανότατα έχεις βιώσει και εσύ αυτό το συναίσθημα όταν μπήκες σε κάποιο ξενοδοχείο και αναφώνησες, «Ουάου, πόσο ωραίο το έχουν φτιάξει;» Μπορούμε να σε βοηθήσουμε και εμείς να νιώθεις με αυτόν τον τρόπο όταν βρίσκεσαι στο σπίτι σου και ειδικά τώρα με το lockdown μάλλον θα το έχεις ανάγκη πιο πολύ από ποτέ. Παρακάτω θα διαβάσεις έναν μικρό οδηγό για τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε συνήθως με τη διακόσμηση του υπνοδωματίου μας.

Πολλά μαξιλάρια

Τα μικρά μαξιλάρια στον καναπέ ή το κρεβάτι σε κάνουν να νιώθεις άνετα, αλλά στην πραγματικότητα, είναι μπελάς. Σκέψου αυτό: κάθε φορά που πρέπει να πας για ύπνο, πρέπει να τα μαζέψεις όλα, να τα βάλεις κάπου και το πρωί να τα βάλεις πάλι στη θέση τους. Είναι πάρα πολύ δουλειά.

Για έναν καλό ύπνο, χρειάζεσαι μόνο ένα μαξιλάρι, οπότε ξεφορτώσου τα υπόλοιπα. Εάν θέλεις ένα επιπλέον μαξιλάρι, αυτό σημαίνει ότι το μαξιλάρι σου δεν είναι το κατάλληλο και πιθανώς δεν είναι αρκετά υψηλό.

Καλάθι απλύτων

Κάθε φορά που βλέπεις ένα σωρό ρούχα για πλυντήριο, ο εγκέφαλός σου το εκλαμβάνει ως μια δουλειά που πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό. Έτσι, μπορεί να σου είναι δύσκολο να χαλαρώσεις. Δεύτερον, τα βρώμικα ρούχα μπορεί να έχουν άσχημη μυρωδιά.

Διάβασε και αυτό: Έτσι θα αφήσεις το άγχος έξω από την κρεβατοκάμαρά σου

Λάθος τοποθέτηση χαλιών

Οι διακοσμητές έχουν έναν κανόνα: τα μεγάλα χαλιά πρέπει να τοποθετούνται ακριβώς κάτω από το κρεβάτι. Η ιδέα είναι ότι όταν σηκώνεσαι, να πατάς στο χαλί και όχι το κρύο πάτωμα, κάτι που θα σου δώσει μια ωραία αίσθηση το πρωί και θα ορίσει τον τόνο για την ημέρα.

Κεντημένες μαξιλαροθήκες

Το κέντημα, φυσικά, είναι ωραίο και κάνει το μέρος να φαίνεται όμορφο. Αλλά η υφή των κεντημάτων δεν είναι λεία κάτι που μπορεί να σε δυσκολέψει να κοιμηθείς άσε που το πρωί θα ξυπνήσεις με το σχέδιο αποτυπωμένο στο πρόσωπό σου.

Πολύ χαμηλό κρεβάτι

Όσο υψηλότερο είναι το κρεβάτι, τόσο πιο σίγουρη αισθάνεσαι. Εκτός αυτού, εάν το κρεβάτι είναι χαμηλό, δεν θα υπάρχει αρκετός χώρος για να αποθηκεύσεις από κάτω πράγματα. Αυτός ο χώρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν συρτάρι για τα σεντόνια.