5 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στο σπίτι σου για να φαίνεται πιο ευρύχωρο

05.01.2021
5 πράγματα που μπορείς να αλλάξεις στο σπίτι σου για να φαίνεται πιο ευρύχωρο
Mια μοντέρνα διακόσμηση δεν εγγυάται απαραίτητα ότι ο χώρος σου θα είναι ευρύχωρος. Περισσότερο έχει να κάνει με τις μικρές λεπτομέρειες. Μερικές φορές, απλά πράγματα όπως οι κουρτίνες, η ταπετσαρία ή ένα χαλί μπορούν να αλλάξουν τις αναλογίες του σπιτιού σου. Με τη βοήθειά τους, μπορείς να κάνεις το δωμάτιό σου να φαίνεται μεγαλύτερο ή μικρότερο και να προσαρμόσεις τον φωτισμό επίσης. Διάβασε ποια αντικείμενα κάνουν το δωμάτιο σου να φαίνεται μικρότερο αλλά και τις καλύτερες επιλογές για να τα αντικαταστήσεις.

Ταπετσαρία με μεγάλα σχήματα

Τα μεγάλα σχήματα στην ταπετσαρία τραβάνε την προσοχή και κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο. Εάν θέλεις να έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα, επίλεξε ταπετσαρία με ανοιχτά χρώματα και μικρά σχήματα. Έτσι, αντανακλά περισσότερο φως και το δωμάτιο θα φαίνεται πιο ευρύχωρο και ευάερο.

Ανοιχτές βιβλιοθήκες

Οι ανοιχτές βιβλιοθήκες δημιουργούν μια υπερφορτωμένη ατμόσφαιρα. Εάν το δωμάτιό σου είναι μικρό, θα φαίνεται ακόμη μικρότερο με αυτές. Ο σχεδιαστής Kim Gordon λέει, «Δοκίμασε ένα κομμάτι που έχει πόρτες ώστε να μπορείς να κρύψεις όλα τα χρήσιμα και άχρηστα πράγματα σου». Μπορείς να διαβάσεις όλα τα αγαπημένα σου βιβλία, αλλά διατηρώντας τα σε μια βιβλιοθήκη που ταιριάζει με τα χρώματα του δωματίου σου και φροντίζοντας στο να μη δείχνει υπερφορτωμένη στο μάτι, θα βοηθήσεις το δωμάτιό σου να φαίνεται πολύ μεγαλύτερο.

Διάβασε και αυτό: 6 τρόφιμα που μπορούν να σε βοηθήσουν στο καθάρισμα του σπιτιού σου

Ένας καναπές σε σχήμα L

Φαίνεται ότι όλοι αγαπούν τους καναπέδες σε σχήμα L, ωστόσο, αυτοί μπορούν να περιορίσουν την εικόνα ενός χώρου και να κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει λιγότερο λειτουργικό. Οι καναπέδες σε σχήμα L είναι ιδανικοί για τη δημιουργία ζωνών σε έναν μεγάλο ανοιχτό χώρο, αλλά λειτουργούν αντίθετα όταν ένα δωμάτιο έχει μικρότερη διαρρύθμιση.

Έπιπλα στην είσοδο ενός δωματίου

Μια καρέκλα που στέκεται δίπλα στην πόρτα μπορεί να γεμίζει το σαλόνι, την κουζίνα ή το υπνοδωμάτιο και μπορεί να έχεις την αίσθηση ότι το δωμάτιο δεν είναι αρκετά ευρύχωρο. Εάν μπορείς, ταξινόμησε τα ογκώδη έπιπλα από την μία πλευρά του τοίχου. Αυτό θα σε βοηθήσει να μεγαλώσεις το χώρο και να προσθέσεις μερικά επιπλέον εκατοστά στο δωμάτιο.

Δες και αυτό: Πώς να διαμορφώσεις ένα χώρο γραφείου σε ένα μικρό σπίτι

Ένα μικρό χαλί κοντά σε καναπέ ή κρεβάτι

Είναι τόσο ωραίο να πατάς σε ένα ζεστό χαλί το πρωί μετά το ξύπνημα, ειδικά αν ζεις σε κρύα μέρη. Όταν επιλέγεις κάτι τέτοιο για τον εσωτερικό σου χώρο, είναι σημαντικό να σκεφτείς το μέγεθος του. Ένα μικρό χαλί στενεύει οπτικά το χώρο.

Για να αποφύγεις αυτό το φαινόμενο, θα πρέπει να επιλέξεις ένα χαλί που θα είναι αρκετά μεγάλο ή να μην έχεις καθόλου χαλί. Όλο το έπιπλο ή απλά τα μπροστινά πόδια του, πρέπει να πατάνε στο χαλί.